Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kalenterisovellus Macille toi maksutavaksi kryptovaluutan louhinnan – pieleen meni: toimi ilman lupaa ja liian suurella teholla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kryptovaluutan louhinta oli yksi maksutapa Calendar 2:ssa.

Kryptovaluutan louhinta oli yksi maksutapa Calendar 2:ssa.

Applen Mac-tietokoneille, myös Applen Mac App Store -sovelluskaupan kautta, saatavilla ollut Calendar 2 -kalenterisovellus on sisältänyt bugisen kryptovaluutan louhijan.

Calendar 2 tarjoaa ilmaisen perusversion lisäksi maksullisia lisätoimintoja. Hiljattain uudeksi vaihtoehdoksi rahalla maksamisen sijaan täysversion avaamiseksi tuotiin kryptovaluutan louhinta. Käyttäjälle annettiin mahdollisuus antaa koneen resursseja Monero-kryptovaluutan louhintaan, jonka jälkeen sovelluksen täysversio oli käytettävissä.

Sinällään asiallinen vaihtoehtoisen maksutavan tarjonta meni kuitenkin kahdella tavalla pieleen.

Koodivirheiden eli bugien takia kryptovaluutan louhinta oli sovelluksessa päällä, vaikkei käyttäjä sitä olisikaan valinnut. Lisäksi toisen virheen myötä se kulutti enemmän kuin tarkoitetut 10-20 prosenttia suoritintehosta.

Asiasta on kertonut Ars Technica -sivusto.

Sittemmin ongelmien paljastuttua Calendar 2:n kehittäjä Qbix päätti poistaa kryptovaluutan louhinnan sovelluksesta kokonaan – ainakin toistaiseksi.

Apple ei ole ottanut asiaan kantaa. Apple ei ole määritellyt tarkkoja rajoituksia, mitä tulee kryptovaluuttaa louhiviin sovelluksiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut