Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sonyn uusi kuulokeadapteri mahdollistaa puhelimen lataamisen samalla – tosin erittäin hitaasti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sonyn uusi kuulokeadapteri.

Sonyn tuoreissa Xperia XZ2 -puhelimissa ei ole enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Tämän vuoksi Sony tuo myyntiin kuulokeadapterin, joka mahdollistaa puhelimen lataamisen samalla, kun kuulokeliitäntää käytetään. Lataus ei kuitenkaan ole vilkkaimmasta päästä.

Kuulokeadaptereita nähtiin viime vuonna useiden puhelimien yhteydessä. Näin ollen, kun kuulokeliitin on käytössä, puhelinta ei pystynyt lataamaan – ja onhan itse adapteri monin paikoin ärsyttävä. Sonyn lisävarusteadapteri mahdollistaa lataamisen, mutta hitaan sellaisen, koska pikalatausta adapterin kautta ei voi harrastaa.

Sonyn kuulokeadapterilla puhelinta voi ladata parhaimmillaan 5 voltin jännitteellä ja 0,5 ampeerin sähkövirralla. Näin ollen kyseessä on 2,5 watin teholla toimiva lataus. Monet pikalataustekniikat lataavat puhelinta jopa 20 watin teholla, joten akku ei Sonyn uudella adapterilla täyty kovinkaan nopeasti.

Xperia XZ2- ja Xperia XZ2 Compact -puhelimien mukana tulee tuttu USB-C – 3,5mm -adapteri, mutta latauksen mahdollistava adapteri maksaa 19,90 euroa. Sonyn uudet huippupuhelimet tulevat myyntiin Suomessa huhtikuun alussa. 

Jo julkistetut Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact tulevat 18:9-kuvasuhteen Full HD + -näytöillä, mutta näytön ylä- ja alareunukset ovat edelleen niissä kookkaat.

Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Janne

  Tätäkään ongelmaa, kuten ei montaa muutakaan olisi, jos puhelimiin laitettaisiin kunnon akku joka kestää oikeasti koko päivän. Eli 5000-6000mAh akku! Puhelin lataukseen yöksi, ei turhia adaptereita pitkin päivää, ei pikalataus tarvetta, ei varavirtalähteitä, ei virransäästöominaisuuksia (esim sony) joka estää kaikkien sovellusten käytön, puhelin olisi kaupanpäälle vielä paksumpi kuin nykyiset p**kat eli helpompi pitää kädessä eikä taivu jousipyssyksi yhtä helposti..

  • Hyvinkestää

   Monien älypuhelinten akku kestää jo nyt päivän vaikka koko 3000 mAh paikkeilla. Pitää vain osata valita oikea malli :)

   • Pete

    Ei kestä. Käytät puhelinta keskivertoa vähemmän jos 3000mAh akku kestää hyvin. Paras tähän mennessä on ollut Nexus 6P 3550mAh akulla, kun ei ole samsungin tai sonyn tai huawein sonta ohjelmia niin akku kestää jo huomattavasti paremmin.. 3000mAh kestää päivän jos käyttää jotain virranhallinta ohjelmia mutta ne halvaannuttavat 95% sovellusten toiminnoista niin se on sitten sama kun heittää sellasen romun silppuriin

    • hyvinkestää

     Helposti kestää. Esimerkiksi minulla One Plus 5 mallissa missä on 3300 mAh kokoinen akku. Kovallakin käytöllä virtaa jää yleensä vähintään 20% iltaan mennessä vaikkei käytä virransäästöominaisuuksia ellei känny kytke niitä itse päälle.

     • hyvinkestää

      Ja nykyään akunkesto on jäänyt toisarvoiseksi ominaisuudeksi johten pika-latauksen yleistymisestä ja varavirta-akkujen saatavuudesta. Jo 30 min lataus voi tuoda virtaa tyhjästä täyteen lataamalla jopa yli 50%! Eli puhelin ehtii latautua aika hyvin kahvitauonkin aikana.

 2. matti#2

  Kyllä tämä kehitys on hienoa, onhan tuo paljon kätevämpi kuin, että puhelimessa olisi se 3,5mm reikä.

 3. Hendriks

  Täysin idioottimainen trendi!.

 4. Hulivilipoika

  Hyvät edulliset bluetooth-kuulokkeet tai korvanapit saa alle 50 eurolla ja kyseinen ongelma poistuu sillä. Uusien bluetooth 4.1 -kuulokkeiden äänenlaatu on aivan kelvollista. Ääntä saa myös parannettua asentamalla lähdelaitteeseen equalisaattorin, jolla saa vääristymiä oiottua tai äänen sovitettua subjektiivisesti omalle korvalle sopivaksi.

  • Matti#2

   No ei poistu. Meitä on perheessä 4 ihmistä ja useita kuulokkeita, joita käytellään ristiin. Siinähän parittelet niitä joka kerta kun rupeat kuuntelemaan.

   On meillä langattomiakin, ne on johdollisia mukavemmat lenkillä, mutta 100€ kuulokkeissakin on säännöllisiä häiriöitä, joita en kaipaa kun haluan kuunnella musiikkia.

   • :)

    Hyi, vieraiden korvavaikkua.

    • Matti#2

     Ei nappeja vaihdella, vaan kuppikuulokkeita. Toinen pointti on se, että pitääkö kaikki langalliset heittää roskiin ja vaihtaa langattomiin. Minulla on noin 500e sijoitettuna perheen kaikkiin langallisiin kuulokkeisiin ja ostan jatkossa 3,5mm reiällisen puhelimen niin kauan kuin niitä saa.

  • Eimeneniin

   Ei ole halpojen kuulokkeiden äänenlaatu todellakaan kelvollista jos mietitään asiaa musiikin kuuntelun kannalta eikä vain puheluiden vastaanottamisen kannalta! Lisäksi ääntä ei pitäisi millään tapaan säätää taajuuskorjaimesta vaan antaa tulla sellaisenaan miten se on alunperin tallennettu! Näin saadaa neutraali kuuntelukokemus ilman ulkopuolisia lisäyksiä.

   Laadukkaiden BT kuulokkeiden (siis sanka) hinnat lähtee siitä 70 eurosta ylöspäin uutena ja suomesta.

Tuoreimmat jutut