Huawein ensimmäinen älypuhelinuutuus tänä vuonna Suomessa on 249 euron suositushinnalla myyntiin tuleva Huawei P Smart.
P Smartin myynti alkaa tänään torstaina useilla jälleenmyyjillä.
Huawei P Smart
- Android
- Alumiini
- 5,65" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 13 + 2 Mpiks. kamera
- HiSilicon Kirin 659 -piiri
- 3000 mAh akku
P Smart on ollut käytössämme jo muutamien päivien ajan, ja kokemusten perusteella puhelin vaikuttaa yhdeltä järkevältä valinnalta älypuhelimeksi 200-300 euron hintaluokassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
P Smartin tekniset ominaisuudet ovat melko lähellä Huawein loppuvuodesta Suomessa myyntiin tuomaa Mate 10 Lite -puhelinmallia. Molemmissa on 18:9-kuvasuhteen näyttö, mutta P Smartissa näyttö on jonkin verran pienempi (5,65 vs. 5,93 tuumaa), mikä näkyy myös koko puhelimen pienempänä kokona. Pienempikokoisemmassa P Smartissa on myös pienemmän kapasiteetin akku (3 000 vs. 3 340 milliampeerituntia) ja vähemmän RAM-muistia (3 vs. 4 gigatavua) sekä tallennusmuistia (32 vs. 64 gigatavua).
Muuten tärkeimmät erot P Smartin ja Mate 10 Liten välillä ovat kameroissa. Molemmissa on takana kaksi kameraa ja toinen kameroista on tarkkuudeltaan 2 megapikseliä. Pääkamera on P Smartissa 13-megapikselinen, Mate 10 Litessä 16-megapikselinen. Mate 10 Litessä on etukameroitakin kaksi (13 + 2 megapikseliä), P Smartissa vain yksi 8-megapikselinen.
Huolimatta jonkin verran paperilla heikommista ominaisuuksistaan, vaikuttaa P Smart Mate 10 Liteä järkevämmältä ostokselta. Syy tähän on hintalapussa. Mate 10 Lite tuli myyntiin Suomessa 399 euron suositushinnalla, mistä hinta on sittemmin painunut alle 350 euroon, mutta hintaero P Smartin 249 euroon on edelleen selkeä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Valitettavasti P Smartin puutteet ovat myös Mate 10 Litestä tuttuja. Puhelimen pohjasta löytyvä liitäntä on vanhaa Micro-USB-mallia helppokäyttöisemmän ja jo yleistyneen USB-C:n sijaan eikä P Smart myöskään tue nopeaa pikalatausta.
Samoin P Smartista puuttuu antureista gyroskooppi, joka olisi tärkeä erityisesti puhelimen liikettä hyödyntävissä peleissä.
Yksi Mate 10 Liten puutteista on kuitenkin P Smartissa paikattu, sillä puhelimesta löytyy NFC-lähiyhteys.
Huawei P Smartilla on paljon teknisesti yhteistä myös jo Euroopassa myyntiin tuodun, mutta Suomen markkinoilta ainakin toistaiseksi puuttuvan, Honor 9 Liten kanssa. Honor 9 Liten merkittävimmät erot P Smartista ovat lasirakenne sekä kaksi etukameraa.
Ilahduttavaa P Smartissa on sen myyntiintulo varustettuna Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä, tietenkin yhdessä Huawein EMUI 8.0 -ohjelmiston kanssa. Esimerkiksi Huawei Mate 10 Litestä Android Oreo vielä puuttuu eikä se ole vielä millään tavalla arkipäivää 250 euron älypuhelimissa. Toistaiseksi tuorein Android-julkaisu on siis selkeä plussa P Smartille. Lisäksi Huawei P Smart on mukana Googlen uunituoreella suositeltujen yrityspuhelinten listalla, minkä pitäisi merkitä sen saavan tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajan julkaisustaan. Jos näin myös todella käy, on sekin varsin poikkeuksellista P Smartin hintaluokassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
P Smartinkin sisältä löytyvä Huawein kahdeksanytiminen Kirin 659 -järjestelmäpiiri on tehoiltaan riittävä ja kelpo valinta vielä keskihintaluokan älypuhelimeen. Suorituskyky jää mittauksissa reilusti huippuluokan älypuhelimista, mutta peruskäytössä eron huomaa oikeastaan vain raskaammissa peleissä. Myös 4G- ja Wi-Fi-yhteyksien osalta P Smart jää tuetuissa nopeuksissa huippuluokan älypuhelimista, mutta peruskäyttäjä ei välttämättä eroa edes huomaa.
Rakenteeltaan P Smart on metallirakenteiseksi odotetun jämäkkä. Sormenjälkilukija löytyy puhelimen takaa ja on totuttuun Huawei-tapaan toiminnaltaan erittäin nopea ja varmatoiminen.
Kokonaisuutena 250 euron älypuhelimeksi Huawei P Smart vaikuttaa hyvältä. Joistakin asioista on edullisemman hinnan vastapainoksi tingitty, mutta P Smart tarjoaa kuitenkin laadukkaan metallirakenteen, hyvän ja kookkaan näytön, nopean sormenjälkilukijan sekä hintaluokassaan monista muista poiketen jo Android Oreon.
Yhdeksi keskeiseksi haastajaksi P Smart on alle 300 euron hintaluokassa saamassa kevään tullen huhtikuussa uuden toisen sukupolven Nokia 6:n.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »