Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlelta merkittävä uusi avaus: alkaa suositella yrityksille sopivia Android-puhelimia – vaatimukset päivitystuesta kovat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google on julkistanut uuden Android Enterprise Recommended -ohjelman, joka tulee suosittelemaan Googlen näkemyksen mukaan yrityskäyttöön parhaiten sopivia Android-laitteita.

Yrityskäyttöön suositellaan jatkossa vain Googlen kriteerit täyttäviä laitteita. Vaadittujen, ajan myötä päivitettävien teknisten ominaisuuksien ohella Google edellyttää muun muassa suositeltavien laitteiden tukevan massakäyttöönottoa yritysten tarpeisiin, Android-tietoturvapäivitysten julkaisua 90 päivän sisällä Googlen julkaisusta ja vähintään kolmen vuoden ajan sekä SIM-lukitsemattomien laitteiden saatavuutta.

Kolmen vuoden vaatimus tietoturvapäivitysten osalta on mielenkiintoinen sikäli, etteivät useimmat valmistajat ole näin pitkää tukea aiemmin nyt suositusohjelmaan mukaan päässeille puhelimilleen luvanneet.

Uuden yrityspuhelinten suositusohjelman lanseerauksessa Google on listannut yrityksille suositelluiksi Android-puhelimiksi toistaiseksi seuraavat:

 • BlackBerry KEYone ja Motion
 • Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ja Pixel 2 XL
 • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite ja P smart
 • LG V30 ja G6
 • Motorola X4 ja Z2
 • Nokia 8
 • Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2 ja XA2 Ultra

Mielenkiintoisesti listalla ei ole ainuttakaan Samsung-puhelinta.

Esimerkkejä suositelluista Android-puhelimista yrityksille.

Esimerkkejä suositelluista Android-puhelimista yrityksille.

Toistaiseksi suositusohjelman älypuhelimilta vaaditaan Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää tai uudempaa, 2 gigatavua RAM- ja 32 gigatavua tallennusmuistia, vähintään 1,4 gigahertsin 64-bittistä suoritinta, yli 8 tunnin aktiivista akunkestoa sekä 10 megapikselin taka- ja 2 megapikselin etukameraa. Nämä laitevaatimukset on listattu myös alla kuvassa.

Lisää laitteita tullaan Googlen mukaan lisäämään suositeltujen joukkoon tulevina viikkoina ja kuukausina. Lisäksi jatkossa Google tulee laajentamaan Android-suositteluohjelmaa myös erikois- ja kestävyydeltään vahvennettuihin laitteisiin, operaattoreihin sekä laitteiden hallintapalvelujen tarjoajiin.

Lisätietoa Googlen Android Enterprise Recommended -ohjelmasta löytyy sen verkkosivuilta.

Android Enterprise Recommended -laitevaatimukset älypuhelimille alkuvaiheessa. Vaatimuksia päivitetään jatkossa Android-julkaisujen yhteydessä.

Android Enterprise Recommended -laitevaatimukset älypuhelimille alkuvaiheessa. Vaatimuksia päivitetään jatkossa Android-julkaisujen yhteydessä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Janne

  ”Mielenkiintoisesti listalla ei ole ainuttakaan Samsung-puhelinta.” Joo ei varmaan samsung pääse listalle jos lupaa tietoturvapäivityksiä vain 4x vuodessa ja silloinkin tulee aina se 3-6kk vanha tietoturva setti. Ja nämä lupaukset pätee vain pariin uusimpaan S tai Note sarjalaiseen, muita ei päivitetä kuin kerran vuodessa vuoden ajan.. aika surkeaa touhua samsungilta. Ihmettelen myös että millä lahjonnalla toi huawei on listalle päässyt?

  • PeeTee

   Siksi, että se päivittää puhelimiaan ja muutoinkin vaaditut speksit ovat kohdallaan. Kyllä sinne muitakin luureja on tulossa.
   Nyt tuli hyvä kiristyskeino Googlelta vaatia luurivalmistajia pävittämään laitteitaan.

  • Minä

   Jaa, kuinkas omasta A5 2016 -puhelimesta löytyy tammikuun päivitys, ollut jo pari viikkoa (?). Ja kyseessä on siis pari vuotta vanha, 350 euroa maksanut kapine…

   • Pete

    Katoitko että onko viime vuoden tammikuun päivitys tullut nyt?

 2. korsto

  Erikoista että tuo LG G6 on tuossa listalla. Eihän se luuri ole saanut edes oreo päivitystä vielä. Ja lg on muutenkin päivittänyt huonosti vanhempia mallejaan. Jos samsung on tuossa asiassa surkea niin lg on vielä surkeampi.

 3. KöyhäPappa

  Tämä avaa Nokialle (HMD:lle) hyviä mahdollisuuksia, koska sen perinteinen maine it-ammattilaisten parissa on selvästi korkeampi kuin vaikka Huawein. Mukaan pitäisi saada myös joku halvempi Nokia, kuten 4,5 tai 6.

 4. Hendriks

  Täysin merkityksetön listaus, kukaan tätä noteeraa.,

  • KöyhäPappa

   Ai, että eikö ole mitään merkitystä sillä, missä jamassa työntekijöiden puhelimet ovat, kun vaikka kirjaudutaan työpaikan verkkoon?

 5. Antti T

  Ostin kesällä Honor 8 ja siihen esimerkiksi ei enää tule käyttöjärjestelmä päivityksiä. Ihan hyvä jos tällä saadaan valmistajia jakelemaan edes muuan vuoden noita. Omistan myös Samsung Tab S3 ja ei paljon Oreoa ole näkynyt. Työpuhelimena Oneplus 3T ja Oreo ollut kohta sen puoli vuotta.

 6. Redbell

  Liekö HMD sopinut Googlen kannsa, notta Nokia 6 ei löydy listalta….kutonen täyttää noi Googlen vaatimukset. Kasista saa HMD vissiin paremman katteen niin miksi haluaisivatkaan suositella kutosta. Kumma, jos 7+ ei pian löydy Scirrocon kanssa myös listalta.

Tuoreimmat jutut