Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Honor 9 Lite julkistettiin Kiinassa – tuleeko tästä uusi hittipuhelin?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawein sisarbrändi Honor on julkistanut uuden Honor 9 Lite -älypuhelimen Kiinassa, jossa puhelin tunnetaan Honor 9 Youth Edition -nimellä. Puhelinta odotetaan myöhemmin myös Euroopan markkinoille.

Honor 9 Litessä on 5,65 tuuman IPS LCD -näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, Kirin 659 -järjestelmäpiiri, joko 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia ja joko 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, joka on laajennettavissa muistikorttipaikalla. Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia. Sormenjälkilukija löytyy takaa näytön kattaessa etupuolen laajasti.

Puhelin on varustettu neljällä kameralla. Kameroiden tarkkuudet ovat sekä takana että edessä 13 ja 2 megapikseliä. Näin toinen kamera on lähinnä avustamassa syvyysinformaation tallentamisessa mahdollistaen kuvauskohteen taustan tyylikkäästi sumentavan boke-efektin.

Lasipintaisen Honor 9 Liten mitat ovat 151 x 71,9 x 7,6 millimetriä. Painoa puhelimella on 149 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat sininen, harmaa, musta ja valkoinen.

Käyttöjärjestelmäversio on Android 8.0 Oreo Huawein EMUI 8.0 -ohjelmistolla.

Suomessa sekä Honor 7 Lite että Honor 8 Lite ovat nousseet suosikkipuhelimiksi, mikä luo odotuksia myös Honor 9 Liten myyntiintulolle sekä myyntimenestykselle Suomen markkinoilla.

Honor 9 Lite -uutuus on teknisiltä ominaisuuksiltaan lähellä Suomessa jo myytävää Huawei Mate 10 Liteä, jossa näyttö on kuitenkin 5,93-tuumaisena jonkin verran kookkaampi ja päätakakameran tarkkuus on 13 megapikselin sijaan 16 megapikseliä. Mate 10 Liten tavoin Honor 9 Litestä näyttäisi puuttuvan NFC-lähiyhteys. Toinen Huawei-uutuus Enjoy 7S on myös monin tavoin teknisesti yhtenevä Honor 9 Liten kanssa. Siinä etukameroita on kuitenkin vain yksi ja rakenne on metallia. Enjoy 7S on tulossa Euroopassa myyntiin Huawei P smart -nimisenä.

Kiinassa 26. joulukuuta myyntiin tulevan Honor 9 Liten hinta 3 gigatavun RAM- ja 32 gigatavun tallennusmuistilla on 1 199 juania eli reilut 150 euroa. 4 gigatavun RAM- ja 32 gigatavun tallennusmuistilla hinta nousee 1 499 juaniin, reiluun 190 euroon, ja 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla 1 799 juaniin, noin 230 euroon.

Euroopassa myyntiin tullessa Honor 9 Liten hinnoista voidaan odottaa jonkin verran korkeampia.

Honor 9 Liten myyntiintulosta Suomessa ei ole vielä tietoa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Laittaisivat puhelimiinsa edes luontokuvia tai abstrakteja teoksia, eikä näitä muovinenämalleja, 🙄.

  • Hendriks

   Voi jessus tätä mun tyhmyyttä. Antakee anteeksi edes näin joulun alla, 🙄.

  • Matti#2

   Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kiinan pojat väärän taustakuvan laittoivat 😂😂😂

 2. Ari Korhonen

  Kauhean pitkä litania ominaisuuksia, mutta kokeilkaapa saako Huawei/Honor puhelimiin kytkettyä usb kameran? (esimerkiksi endoskooppi) Tai yrittäkääpä pariliittää Garminin vivo-sarjan laite BT-yhteydellä? Siinäpä käytännön testiä arkielämästä.

 3. Iama Nieger

  Miksi sinä sitä minulta kysyt? En tiedä asiaa yhtään paremmin kuin sinäkään.

Tuoreimmat jutut