Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Supercellin myynti ja tulos painuivat viime vuonna – yhtiö oli kuitenkin edelleen melkoinen rahakone

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Suomalaisen, nykyisin kiinalaisen Tencentin pääosin omistaman peliyhtiön Supercellin liikevaihto laski viime vuonna edellisvuodesta.

Supercellin liikevaihto supistui 2 100 miljoonasta eurosta 1 806 miljoonaan euroon. Myös tulos laski: käyttökate eli ennen voitto ennen rahoituseriä, veroja, poistoja ja arvonalentumisia painui 917 miljoonasta eurosta 729 miljoonaan euroon. Käyttökatetta syntyi edelleen yli 40 prosenttia liikevaihdosta.

Supercell ei julkaissut viime vuonna ainuttakaan uutta peliä.

Supercell vähensi viime vuonna markkinointikulujaan 300 miljoonasta eurosta vuonna 2016 viime vuoden 216 miljoonaan euroon. Vuonna 2015 Supercell käytti markkinointiin vielä 450 miljoonaa euroa.

Supercellillä on markkinoilla neljä peliä, joista vuonna 2012 julkaistut Clash of Clans ja Hay Day ovat jo yli viisivuotiaita. Boom Beach julkaistiin vuonna 2014 ja Clash Royale vuonna 2016. Vanhojen pelien vetovoima on pikku hiljaa alkanut hiipua.

Supercell on testannut jo viime kesästä lähtien julkisesti joukon jatkoksi uutta Brawl Stars -peliä, joka on saatavilla jo myös Suomessa, mutta jota ei ole vieläkään julkaistu laajasti ympäri maailman.

Supercell on omien pelien lisäksi tehnyt viime vuosien aikana myös muutamia sijoituksia muihin peliyhtiöihin, kuten esimerkiksi enemmistöön suomalaisesta Frogmindista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut