Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC:n älypuhelimista vastannut johtaja jättää yhtiön

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HTC U11.HTC:n älypuhelinten liiketoimintaa johtanut Chialin Chang on irtisanoutunut tehtävistään ja jättää yhtiön.

”Voimme vahvistaa Chialin Changin irtisanoutuneen tehtävästään älypuhelinten ja yhdistettyjen laitteiden liiketoiminnan johtajana HTC:llä. Kiitämme häntä hänen omistautumisesta yhtiölle viimeisen kuuden vuoden aikana ja toivotamme hänelle menestystä tulevissa hankkeissaan”, kommentoitiin HTC:lta Engadgetille.

Taiwanilaismedioiden mukaan Chang aikoo perustaa tekoälyyn liittyvään startup-yrityksen myöhemmin tämän vuoden aikana.

Changin seuraajasta HTC:llä ei ole vielä tietoa.

HTC teki hiljattain Googlen kanssa diilin, jossa pari tuhatta HTC:n työntekijää siirtyi Googlen palkkalistoille. Patenttien lisensoinnin kanssa yhdistetyn sopimuksen myötä Google maksaa HTC:lle 1,1 miljardia dollaria.

HTC on toiminut Googlen Pixel-älypuhelinten kokoonpanijana sekä avustanut niiden kehitystyössä. Vaikka HTC myi merkittävän osan osaamisestaan Googlelle, on se kertonut aikovansa jatkaa omien älypuhelintensa kehittämistä ja myyntiä jatkossakin.

HTC:n liiketoiminta on ollut pitkään tappiollista ja sen vuoden 2017 liikevaihto painui alhaisimmalle tasolle 13 vuoteen. Liikevaihto oli 62,12 miljardia Taiwanin dollaria, eli reilut 1,7 miljardia euroa. Liikevaihto laski viidenneksen edellisvuodesta. Loppu- ja koko vuoden tuloksestaan HTC ei ole vielä kertonut.

Älypuhelinten ohella HTC myy Vive-virtuaalitodellisuuslaitteita.

Päivitys 15.2. kello 16.11: HTC toimitti lausunnon, jossa se korostaa sitoutumistaan älypuhelimiin Chialin Changin lähdön jälkeenkin. ”HTC pysyy täysin sitoutuneena brändättyyn älypuhelinliiketoimintaan, ja meillä on mielenkiintoinen 2018 tuotemallisto tulossa.” ///

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut