Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google toimitti 3,9 miljoonaa Pixel-älypuhelinta viime vuonna – vaatimaton markkinaosuus on pitkälti sen omaa syytä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen omien Pixel-älypuhelinten toimitukset tuplaantuivat viime vuonna 3,9 miljoonaan puhelimeen IDC-tutkimusyhtiön mukaan. IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimo twiittasi tiedon.

Google on keskittynyt älypuhelimissa kahdella Pixel-sukupolvellaan toistaiseksi markkinoiden kalleimpaan premium-älypuhelinten hintaluokkaan. Markkinaosuus on jäänyt toistaiseksi tämän seurauksena vaatimattomaksi, vain noin yhteen neljännesosaprosenttiin koko maailman vuotuisista älypuhelintoimituksista.

Google toi ensimmäiset Pixelin ja Pixel XL:n markkinoille loppuvuodesta 2016, ja esitteli toisen sukupolven Pixel 2:n ja Pixel 2 XL:n muodossa vuotta myöhemmin.

Pixel-puhelimia on niiden puhtaan Androidin ja esimerkiksi erinomaisten kameroiden myötä pidetty ajoittain jopa parhaimpina saatavilla olevina Android-puhelimina.

Tuotteiden laadukkuuden sijaan ainakin osittaisena syynä Googlen toistaiseksi pieniksi jääneisiin myyntimääriin on sen haluttomuus – tai ainakin hitaus – panostusten lisäämisessä puhelinten myyntiin. Pixel-puhelimet on tuotu markkinoille vain hyvin rajatussa määrässä maita – ei esimerkiksi laajemmin Suomessa – mikä tietenkin rajoittaa selkeästi myyntipotentiaalia.

Googlen laiteyksikön johdosta on kuitenkin viestitetty, että panostuksia myynnin kasvattamiseen aiotaan lisätä, joten saatavuustilanne voi parantua jatkossa. Laitteidensa kehittämiseen jatkossa Google panosti muun muassa hankkimalla omille palkkalistoilleen juuri pari tuhatta tuotekehittäjää ja suunnittelijaa HTC:lta 1,1 miljardin dollarin diilissä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tämän projektin punainen lanka on jäänyt kadotukseen!.

 2. Matti#2

  Eivät halua suututtaa muita valmistajia.

  • Raajakainen

   Sinulla taisi jäädä kommentointi hieman puolitiehen HomePod-asiassa

   • Matti#2

    Hui kamala

    • Raajakainen

     Mutu mutu

Tuoreimmat jutut