Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lisää testejä eri iPhone-malleilla: uudemmat eivät hidastu Meltdown- ja Spectre-suojauspäivityksistä – iPhone 6s:ssä vaikutus alkaa ehkä jo näkyä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone SE, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 7.

iPhone SE, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 7.

Aiemmin tällä viikolla kohua herätti yksittäinen testitulos iPhone 6 -puhelimella Applen Meltdown- ja Spectre-suoritinhaavoittuvuuksien suojauspäivitysten vaikutuksesta suorituskykyyn. GeekBenchillä mitattuna suorituskyky näytti heikentyneen verrattuna tilanteeseen ennen päivityksiä jopa 40 prosentilla.

Näin vaikka Applen mukaan se ei ollut havainnut päivityksillä olevan merkittävää vaikutusta suorituskykyyn. Apple itse oli käyttänyt testaamiseen samaista GeekBench-testisovellusta.

Nyt GSMArena-sivusto on suorittanut vastaavat testit iPhone 8 Plussalla, iPhone 7:llä sekä iPhone 6s:llä.

Puhelimista iPhone 8 Plussan ja iPhone 7:n suorituskyky ei mainittavasti muuttunut suojauspäivitysten asentamisen myötä.

Sen sijaan iPhone 6s:n suorituskyky heikkeni noin 12 prosentilla verrattuna ennen ja jälkeen päivitysten AnTuTu-testisovelluksella.

40 prosentin suorituskyvyn pudotus vielä vanhemmalla iPhone 6 -mallilla on sittemmin todettu ainakin osittain yksittäistapaukseksi heikennyksen merkittävyyden osalta. Testisovellusten antamat tulokset voivat vaihdella satunnaisesti eri syistä.

Silti myös Applen iPhoneihin näyttäisi yleisesti pätevän vanhempien tuotteiden kärsiminen suojauspäivityksistä uusia enemmän. Samoin on asianlaita myös Intelin haavoittuvuuksista kärsivien suoritinten osalta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Zaaaap

  ”Sen sijaan iPhone 6s:n suorituskyky heikkeni noin 12 prosentilla verrattuna ennen ja jälkeen päivitysten AnTuTu-testisovelluksella.”

  Omassa 6s:ssä korjauksella ei ole mitään vaikutusta suorituskykyyn Geekbenchillä mitattuna.

  -50%-lukemat saanut ei tainnut koskaan paljastaa mikä oli akun varaustaso testin aikana? Kyllä minäkin saan huonomman tuloksen jos akun varaustaso on 25%.

  • YksVaan

   Juu enpä ole mitään hidastusta havainnut ainakaan 6s+ / 7s+ / iPad / OP3T / iMac / Acer tuotteissa. Taitaa olla joukkohysteriaa… tai ilmaisen rahan himoamista…

   • Matti#2

    Tuskin sitä onneksi peruskäytössä havaitseekaan. Siksihän benchmarkkeja ajetaan.

  • Tanninen

   Antutu sovelluksella ja iphone 6S puhelimella tulos yllättäen nousi päivityksen jälkeen n. 8% vaikka puhelin on ostettu heri kun tuli saataville. Akun varaus 79% coconut ohjelmalla katsottuna, lataussyklejä 910.
   Muutenkin puhelin ei ole kärsinyt kylmästä millään tavalla. Mielestäni toimii kuten uutenakin. Maanantai kpl?

Tuoreimmat jutut