Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Aivan eri tulos kuin Apple itse väitti: yksittäinen testitulos kertoo Meltdown- ja Spectre-päivitysten hidastaneen iPhone 6:n suorituskykyä järisyttävän paljon

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Melvin Mughalin saamat testitulokset iOS 11.1.2:lla ja iOS 11.2.2:lla iPhone 6 -puhelimellaan.

Melvin Mughalin saamat testitulokset iOS 11.1.2:lla ja iOS 11.2.2:lla iPhone 6 -puhelimellaan.

Apple julkaisi aiemmin tällä viikolla iOS 11.2.2 -korjauspäivityksen suojaamaan Spectre-haavoittuvuuden hyväksikäytöltä Safari-selaimessa.

Ohjelmistokehittäjä Melvin Mughal, Melv1n, suoritti GeekBench-testin omalla iPhone 6 -älypuhelimellaan vertaillen tuloksia iOS 11.1.2 ja iOS 11.2.2 -ohjelmistoversioilla. Apple on aiemmin kertonut julkaisseensa suojauksia Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksilta jo myös iOS 11.2 -versiossa, joten vertailussa näkyvät myös sen vaikutukset.

Applen mukaan iOS 11.2.2-päivityksellä on vain pieni vaikutus suorituskykyyn eikä se havainnut merkittävää vaikutusta aiemmastakaan päivityksestä, mutta nämä väitteet ovat nyt osoittautuneet kyseenalaisiksi tuoreiden testitulosten perusteella.

Mughalin saamat testitulokset ovat hämmästyttävän heikkoja. Niiden mukaan testimittauksissa iPhone 6:n suorituskyky on Applen suojauspäivitysten myötä heikentynyt jopa 40, joissakin testin osa-alueissa jopa yli 50 prosentilla. Kokonaisuutena yhden ytimen testitulos romahti 41 prosentilla, monen ytimen 39 prosentilla.

Toistaiseksi Mughalin testitulokset herättävät kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin tarjoavat vastauksia. Muut käyttäjät ovat tehneet vastaavia testejä omilla myöskin jo ikääntyneemmillä laitteillaan eivätkä ole saaneet vastaavia tuloksia.

Mughal käytti testaamiseen samaa GeekBench-sovellusta kuin mitä Apple itsekin kertoessaan, ettei merkittävää vaikutusta suorituskykyyn ole.

Mughal puolestaan on kertonut, että hän suoritti testit ennen ja jälkeen samalla tavalla ilman muita sovelluksia taustalla, minkä lisäksi iPhonessa ei ole käytössä erikoisia asetuksia, sitä ei ole murrettu lukituksesta (jailbreak) tai siihen ei ole vaihdettu akkua.

Huolimatta merkittävästä suorituskyvyn laskusta ainakin testitulosten perusteella, suosittelee Mughal silti suojauspäivitysten asentamista. Tietoturva on kuitenkin kaikista tärkeintä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Hyvä kikka lisätä laitemyyntiä tämä keissi. Ja kuluttuja ei voi suuttua kenellekään, kun vika koskee kaikkia laitteita.

 2. Hendriks

  Mutta näkyykö ero päivittäisessä käytössä?. 🤔

  • SANDY

   Ei ehkä perus käytössä mutta raskaammassa voi jo näkyä hidastuneisuutta, valtaosalle kuluttajista tuo ei aiheuta hidastelua sen enempää kuin laitteen ikääntyminen aiheuttaa pitkällä aika välillä.

  • KIME1980

   Ai nytkö ei haittaa koska Apple?

   • Hendriks

    ?.

 3. Sinä

  Oma ipadi sai jopa muutamankymmentä pistettä enemmän ku joskus syksyllä ajetusta testistä 11.0 versiossa..

 4. Liste

  Apple-käyttäjät sitävät mitä tahansa: ei haittaa vaikka puhelimen akkua ei voi itse helposti vaihtaa, muistkorttipaikan puuttumisella ei ole väliä, kallista softaa App Storesta, hidastuu tarkoituksella vanhetessaan, epästandardeja liittimiä, huollot vain valtuutetussa ja kalliissa Aplle-caressa tai menee takuu.

  • Hendriks

   Hyvin harvassa puhelimessa nykyisin on akku itse vaihdettavissa?. 🙄

   Lisäksi muistikortteja harva enää käyttää!. Play Storessa taas on saastunutta tavaraa yllin kyllin!. Takuuasiat hoidetaan aina vain valtuutetuissa huoltoliikkeissä ihan merkistä riippumatta!.

   • Robob

    Jos puhelin on oikein suunniteltu sen akku ja takakansi on vaihdettavissa itse. Voit koska tahansa tehdä kuluneesta puhelimestasi kuin uuden muutamalla kympillä. No ei varmaan moni Applen käyttäjä käytä muistikorttia (huutonaurua). Olisihan se typerää Applelle jos n.40 eurolla voisi ostaa 128GB tallennustilaa vanhaan täynnä olevaan puhelimeen. Jos kyse ei ole takuuasiasta niin se ei Applelle kuulu yhtään missä romusi korjautat. Jos kaikkien yllä mainittujen ominaisuuksien ainoa tarkoitus on tehdä ainoastaan valmistajalle mahdollisimman paljon rahaa niin en ymmärrä miten se voi olla asiakkaan etu vielä asiakkaan mielestä. Kai siihen vaan pitää tarpeeksi uskoa, että sen on oikein.

  • Vili

   ”kallista softaa App Storesta,”

   Suoritahan koulu hyvin loppuu niin pääset töihin niin ei euro 2 sen jälkeen enää kalliilta tunnu.

 5. Zaaaap

  iPad Pro 10.5” ja uusin iOS Spectre-korjauksella, ei vaikutusta suorituskykyyn.

  Testattu Geekbench nelosella, lähes 4000 pistettä single core.

  • Zaaaap

   Ei myöskään yhtään mitään vaikutusta suorituskykyyn kahdella eri iPhonella.

   Onko nyt lopulta *kukaan* onnistunut toistamaan tuota ”-50%”-tulosta? Tai mitään sinne päinkään?

 6. Vili

  Ihan huuhaata, iApplebytes on kanava joka tekee nopeustestejä jokaisella iOS päivityksellä ja ajaa myös testit.

  Tässä iPhone 6 https://youtu.be/s_qiACdkI3U tulos 7:50 kohdassa, katsoin myös 6s ja 5s tuloksen ja pisteet oli lähes identtiset iOS 11.2.1 kanssa

  • Robob

   Ihan huuhaata koko testi. Aika herkkää kun iApplebytes runk eikun testaa mukamas Applen laitteita.

Tuoreimmat jutut