Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yt-neuvottelujen lopputulos: Nokia vähentää 80 työtehtävää Suomessa OZO-kameran kehitystyön lopetuksen myötä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on kertonut lokakuussa aloitettujen yt-neuvotteluiden lopputuloksesta.

Tuolloin suunniteltujen muutostoimien arvioitiin johtavan enintään noin 190 työpaikan vähentämiseen Suomessa. Vähennystarve laski neuvottelujen aikana merkittävästi ja tarkentui neuvottelujen päättymisen jälkeen lopulta noin 80 työtehtävään johtuen muun muassa työntekijöiden onnistuneesta uudelleensijoittamisesta uusiin tehtäviin erityisesti tuotekehityksen alueella. 10.10.2017 alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 22.11.2017. Yhteensä lokakuussa kerrottiin suunnitelmista vähentää 310 työtehtävää. Nokia ei tänään kertonut lisätietoja kokonaisvähennysten lukumäärän vähentymisestä.

Nokia kertoi lokakuussa lopettavansa OZO-virtuaalitodellisuuskameran kehityksen. Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän strategiaa suunnattiin uudelleen tavoittelemaan nopeampaa kasvua digitaalisessa terveydenhuollossa ja keskittymiseen patentti-, brändi- ja teknologialisensointiin.

Nokian mukaan investointeja virtuaalitodellisuuteen vähennetään markkinan odotettua hitaamman kehityksen myötä.

Nokia tarjoaa vähennysten kohteeksi joutuville mahdollisuuden osallistua Bridge-tukiohjelmaan, joka pyrkii auttamaan jokaista vähennysten kohteena olevaa heidän tarpeidensa mukaisesti esimerkiksi tukemalla uuden työn löytämisessä yhtiön sisä- tai ulkopuolelta, uudenlaisten taitojen oppimisessa ja uusien mahdollisuuksien kartoittamisessa esimerkiksi yrittäjyyden parissa. Suurin osa henkilöstövähennyksistä pyritään toteuttamaan vuoden 2018 alkupuolella.

Nokia Technologies -yksikön liikevaihto on toistaiseksi kertynyt lähes täysin patentti-, teknologia- ja brändilisensoinnin tuloista. Esimerkiksi vuoden 2017 ensimmäisen yhdeksän kuukauden Nokia Technologiesin 1 099 miljoonan euron liikevaihdosta 1 062 miljoonaa euroa tuli lisensoinnista ja 37 miljoonaa euroa digitaalisen terveyden ja digitaalisen median Nokian omasta tuotemyynnistä.

Aiemmin tällä viikolla Nokia kertoi tähtäävänsä myös virtuaalitodellisuuden kehitystyönsä laajempaan lisensointiin. Tässä ensimmäinen askel on nähty jo OZO Audio -tilaääniteknologian lisensoinnissa älypuhelimiin.

Lisäksi Nokia kertoi myös muun muassa Nokian kehittämän suorien virtuaalitodellisuuslähetysten OZO Live -ohjelmiston lisensoitavan entisten nokialaisten Kaliforniassa perustamalle uudelle Imevo-yritykselle. Imevo tulee jatkamaan OZO Liven kehitystä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Lisää hyväpalkkaisia työpaikkoja siis häviää!. Esim., Ruotsin ylijäämä viime vuonna oli odotettua suurempi, ei tarvitse lainaa ottaa miljardikaupalla toisin kuin täällä!.

  • Jokke

   Jos nyt ensin opettelisit oikeinkirjoituksen, sitten ottaisit vielä faktoista selvää, ennenkuin alat tyhmiä laukomaan.

  • Hendriks

   Tämä on Trolli, 🙄.

  • :)

   Jep. Mikään ei ole niin ärsyttävää lukea kuin tämän kirjoitustyyliä. Miksi laitat pilkkuja ja pisteitä vääriin paikkoihin? Ei voi ottaa tosissaan itse tekstin sisältöä.

   • Hendriks

    En ota viestejäsi tosissani, sillä nimimerkkisi ei ole edes nimi!.

    • :)

     Pitäisikö olla? Nimimerkin idea onse, että se voi olla vaikka L1.

     Ja ei olla siltikään saatu vastausta tuohon pilkun ja pisteen tunkemiseen. Onkse jotenkin coolia, kun on oma tyyli?

  • Hendriks

   Ruotsin talousluvut löivät asian­tuntijatkin ällikällä: Valtion­talouden ylijäämä paisui viime vuonna yli kuuteen miljardiin euroon .

   https://www.hs.fi/talous/art-2000005518175.html

   .

   • :)

    Pakkaa laukku ja muuta Ruotsiin.

 2. herrahoo

  Tällä hetkellä alantyötilanne on todella hyvä. Suurin osa on ollut pitkään ja saavat vuoden palkan ja kirjoittavat uuden työsopparin lähes välittömästi. Tämä siis ruohonjuuritasolla. managereilla toki hieman vaikeampaa löytää duunia, varsinkaan jos eivät ole valmiita tinkimään palkasta.

Tuoreimmat jutut