Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Intel kertoi suojauspäivitysten hidastavasta vaikutuksesta: 6-8 prosenttia heikompi suorituskyky Windows 10:llä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Intel on julkaissut tietoja sen Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksilta suojaavien päivitysten vaikutuksesta suorituskykyyn.

Intel on toistaiseksi julkaissut yksityiskohtia tietoja hidastumisesta Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

Intelin mukaan sillä ei ole vieläkään tietoa, että laajasti suorittimista paljastuneita Meltdown- tai Spectre-haavoittuvuuksia olisi hyödynnetty hyökkäyksissä.

Uusimmilla 8. sukupolven Intel-suorittimilla (Kaby Lake ja Coffee Lake -arkkitehtuurit) ja SSD-tallennusmuistilla varustetuilla tietokoneilla vaikutus jää Intelin mukaan vähäiseksi. Laajan SYSMark2014SE-testin mukaan odotettu vaikutus on alle 6 prosentin heikennys suorituskyvyssä. Tosin joissakin käyttötilanteissa voi vaikutus olla merkittävämpi, esimerkiksi monimutkaisemman verkkosivuilla käytettävän JavaScript-koodin osalta jopa 10 prosentin hidastuminen. Graafisesti raskaammassa toiminnassa kuten pelaamisessa vaikutus jää minimaaliseksi.

7. sukupolven kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetulla Kaby Lake-H:lla hidastuminen on noin 7 prosentin luokkaa saman SYSMark2014SE-testin perusteella.

Lisäksi Intel on kertonut vielä 6. sukupolven pöytätietokoneisiin tarkoitetulla Skylake-S-arkkitehtuurin suorittimella hieman korkeammasta 8 prosentin hidastumisesta. Tämän suorittimen Intel on testannut myös Windows 7:llä, jolla hidastuminen on jäänyt 6 prosenttiin ja vielä alemmas SSD-tallennusmuistin sijaan perinteisellä kiintolevyllä varustetuissa järjestelmissä.

Microsoft puolestaan on aiemmin kertonut, että Intelin Skylake, Kaby Lake tai uudemmilla suorittimilla käyttäjien ei odoteta huomaavan merkittävää muutosta toimintanopeudessa Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

Sen sijaan vanhemmilla suorittimilla (2015 Intel Haswell tai vanhemmat) jotkin testiohjelmistot näyttävät huomattavampaa hidastumista, ja Microsoft odottaa joidenkin käyttäjien huomaavan järjestelmänsä suorituskyvyn heikenneen Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Vielä suurempaa hidastumista voi esiintyä Windows 8 ja Windows 7 -käyttöjärjestelmillä yhtä vanhoilla suorittimilla. Niillä Microsoft odottaa jopa useimpien käyttäjien huomaavan hidastumisen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut