Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft paljasti: Meltdown- ja Spectre-korjaukset voivat hidastaa tietokonetta merkittävästi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Microsoft on kertonut lisätietoja sen julkaisemien Meltdown- ja Spectre-suoritinhaavoittuvuuksien suojauspäivitysten suorituskykyvaikutuksista.

Suojauspäivitysten on odotettu johtavan suorityskyvyn heikkenemiseen, sillä haavoittuvuuksilta suojautuminen vaatii suoritinten toimintatavan muuttamista useampivaiheisemmaksi.

Windows- ja laiteryhmän vetäjän johtajan Terry Myersonin nimellä julkaistussa blogimerkinnässä Microsoft kertoo, että 2016 Intelin Skylake, Kaby Lake tai uudemmilla suorittimilla käyttäjien ei odoteta huomaavan merkittävää muutosta toimintanopeudessa Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Testiohjelmistoissa näkyy alle 10 prosentin hidastumista.

Sen sijaan vanhemmilla suorittimilla (2015 Intel Haswell tai vanhemmat) jotkin testiohjelmistot näyttävät huomattavampaa hidastumista, ja Microsoft odottaa joidenkin käyttäjien huomaavan järjestelmänsä suorituskyvyn heikenneen Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Vielä suurempaa hidastumista voi esiintyä Windows 8 ja Windows 7 -käyttöjärjestelmillä yhtä vanhoilla suorittimilla. Niillä Microsoft odottaa jopa useimpien käyttäjien huomaavan hidastumisen.

Microsoftin mukaan se on julkaissut suojauspäivityksiä haavoittuvuuksiin jo 41 Windows-versioon yhteensä 45 versioista, joita se vielä tukee.

Microsoft aikoo jatkossa suorittaa testejä ja julkaista testitietoja tulevina viikkoina päivitysten tarkemmista suorituskykyvaikutuksista.

Microsoft on kohdannut päivitysten kanssa myös ongelmia. Tänään uutisoitiin myös Microsoftin keskeyttäneen päivitysten jakelun AMD:n suorittimella varustetuille tietokoneille, kun osalla käyttäjistä päivityksen jälkeen tietokone ei enää edes suostunut käynnistymään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Keväällä ajattelin ostaa lapsille peliläppärin, mutta enpä osta ainakaan nykyisella prosessorisukupolvella. Milloinkohan tämä vika on korjattu? Syksyllä?

  • Jeppulis

   Ei tuolla peleihin ole kun minimaalinen merkitys jos sitäkään. 99% pelistä on Gpu painotteisia.

   • Matti#2

    Ok

Tuoreimmat jutut