Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HP julkisti kaksi uutta Chromebook-kannettavaa USB-C-liitännällä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HP Chromebook 11 G6.

HP on juuri ennen CES-messuja julkistanut kaksi Chromebook-kannettavaa, Chromebook 11 G6:n ja 14 G5:n. Julkistuksista uutisoi muun muassa Android Authority.

HP:n uusimmat Chromebookit on ensisijaisesti suunnattu yrityksille ja opiskelijoille, mutta niiden ominaisuudet riittävät valmistajan mukaan lähestulkoon mihin tahansa muuhunkin. Molemmat uutuudet sisältävät nimittäin seitsemännen sukupolven Intel Celeron N -prosessorit ja valita voi kaksiytimisen N3350:n ja neliytimisen N3450:n väliltä. RAM-muistia on tarjolla 8 gigatavua ja lataaminen onnistuu USB-C-liitännän avulla.

Grafiikoista vastaa niin ikään Intelin HD Graphics 500 -näytönohjain, ja läppäreistä pienempi kestää myös kolhuja MIL-STD 810G -suojausstandardin ansiosta. Molemmissa Chromebook-uutuuksissa on 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jonka lisäksi niistä näyttää löytyvän paikka myös muistikortille.

HP Chromebook 14 G5.

Hieman erikoista on, että sekä pienempi 11 G6 että 14 G5 sisältävät näytön, jonka tarkkuus on 1366 x 768 pikseliä, joka varsinkaan isommalla näytöllä ei enää nykypäivänä ole markkinoiden kärkeä. Näyttöjen tarkkaa kokoa ei vielä tässä vaiheessa tiedetä.

Chromebook 11 G6 ja 14 G5 julkaistaneen alkuvuoden aikana, mutta tarkempia tietoja voinemme odottaa jo CES-messuilla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. errpi

    Suomalaisen ei kannata noita paljon ostella. Linuxin standardikernelin DVB-ajurit on poistettu. On pakko rootata ja asentaa oma Linux. Eli Chromebook ihan yhtä hyödyllinen kuin Windows-kone.

    • Juha

      Et ole oikein ymmärtänyt noiden Chromebookien ideaa. Parasta siinä on just se kun se on niin simppeli ja toimiva kokonaisuus. Ei niitä Linux distrojen asentamisia ja konfauksia jaksa erkkikään. Tai kyllähän se harrasteesta käy ja voi olla mukavaakin, mutta kyse ihan eri asiasta.

Tuoreimmat jutut