Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi Nokia 6 paljastui jo Kiinassa – jälleenmyyjä listasi sivuilleen virallisten kuvien ja tietojen kera

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uuden toisen sukupolven Nokia 6:n julkistus on virallisesti ohjelmassa huomenna perjantaina 5. tammikuuta Kiinassa. Nyt puhelimen jälleenmyyjä, suuri elektroniikkaketju Suning on kuitenkin listannut puhelimen jo verkkokaupassaan kuvien ja tietojen kera, kertoo muun muassa Nokiapoweruser-sivusto.

Näyttö säilymässä uudessa Nokia 6:ssa kooltaan, kuvasuhteeltaan ja tarkkuudeltaan ennallaan alkuperäiseen verrattuna. Reunukset 5,5 tuuman näytön ylä- ja alapuolella kuitenkin pienenevät uudessa Nokia 6:ssa niin, että puhelin on hieman aiempaa pienempi kooltaan. Sormenjälkilukija on siirtynyt edestä taakse ja Android-navigaatiopainikkeet osaksi näyttöä. Takana kamerakohouma on pidempi kuin alkuperäisessä Nokia 6:ssa. Puhelinta värittävät kuparikultaiset yksityiskohdat sekä mustassa että valkoisessa värivaihtoehdossa.

Uuden Nokia 6:n merkittävin tekninen uudistus on järjestelmäpiiri, joka vaihtuu alkuperäisen Nokia 6:n heikkoutena pidetystä Snapdragon 430:sta selvästi tehokkaampaan Snapdragon 630:een.

Takakamera on uudessakin Nokia 6:ssa tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Uutena ominaisuutena uusi Nokia 6 tukee Nokia 8:ssa ensi kertaa esiteltyä taka- ja etukameran yhdistävää Dual-Sight-kuvaustilaa, jolla voi kuvata bothie-kuvia ja videoita. Lisäksi mukana on myös Nokia 8:sta tuttu OZO Audio -tilaäänitallennus.

Akun kapasiteetti on myös ennallaan 3 000 milliampeeritunnissa.

Käyttöjärjestelmäversiona uudessa Nokia 6:ssa on aluksi Android 7.1.1 Nougat, mutta päivitys Android 8.0 Oreoon on luvassa piakkoin.

Uuden Nokia 6:n myynti Kiinassa alkaa jo ensi viikon keskiviikkona 10. tammikuuta. Suningin hinta Nokia 6:lle 32 gigatavun tallennusmuistilla on 1 499 juania, reilut 190 euroa, ja 64 gigatavun tallennusmuistilla 1 699 juania, reilut 215 euroa.

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global julkisti aiemmin lokakuussa Kiinan markkinoille jo uuden Nokia 6:n tavoin Snapdragon 630 -piirillä varustetun Nokia 7 -mallin, jota ei ole ainakaan vielä tuotu kansainvälisille markkinoille. Myös uusi Nokia 6 julkistettaneen aluksi vain Kiinassa, ja senkin saatavuus muualla on vielä hämärän peitossa. Uuden Nokia 6:n tärkeimpiä eroja Nokia 7:stä ovat alumiinirakenne sekä hieman kookkaampi näyttö.

Uuden Nokia 6:n tekniset tiedot

 • 5,5 tuuman LCD-näyttö 16:9-kuvasuhteella ja 1920×1080 pikselillä
 • Sormenjälkilukija takana
 • 16 megapikselin takakamera (PDAF-tarkennus, f/2,0-aukko) kaksisävyisellä LED-kuvausvalolla
 • 8 megapikselin etukamera (f/2,0-aukko)
 • Qualcomm Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri (4x 2,2 GHz + 4x 1,9 GHz)
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka
 • 3 000 milliampeeritunnin akku pikalatauksella
 • Mitat 148,8 x 75,8 x 8,15 millimetriä
 • Paino 172 grammaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Noi kupariset yksityiskohdat on hienot🙂

  • Matti#2

   Samaa mieltä, hyvin erottuu.

 2. Hendriks

  Kiinalainen puhelin, kiinalaisille markkinoille!.

  • Hendriks

   Kiinalainen Hendriks, kiinalaisille markkinoille!.

  • :)

   Alan kyllä ihan oikeasti epäilemään niin kuin monet muutkin, että olet entinen ”Nokian” työläinen. Näyttää olevan sen katkeruutta uutta ”Nokiaa” vastaan. Ei kukaan muuten jaksaisi kuukausi tolkulla mollata ja jauhaa samasta asiasta.

 3. Henrikki

  Pakko myöntää, että ihan kelpo puhelimelta vaikuttaa. Ehkä paras hintalaatusuhde?

 4. Hendriks

  Samaa tietoturvatonta perus-Androidia. Kiinnostavinta on, kauanko kukin tusinamallista saa tietoturvapäivityksiä. Ja milloin palataan kamerassa Pure View -tasolle.

  • Ink-stressaaja

   :D

 5. Markku

  Päivitykset tullu nokia 6:een joulukuu tosin 3.1 tammikuussa mutta tuli. Ei taida tässäkään vielä olla pikalatausta mutta kamera saattaa olla paremmalla softalla ?

  • Markku

   Luimpa huonosti olihan se listalla..

Tuoreimmat jutut