Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Steve Jobs” pysyy italialaisena yrityksenä – Applen yritykset puuttua asiaan kokivat takaiskun

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applelle viime vuodet eivät ole sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla oman brändin suojaamisen kannalta. Aikaisemmin viime vuonna yhtiö hävisi Kiinassa oikeustaistelun iPhone-brändistä, jonka käyttöoikeuden kiinalaisoikeus antoi Xintong Tiandille -nimiselle nahkavarustevalmistajalle. Vain reilu viikko sitten Apple joutui oikeuteen myös App Storen uuden logon myötä, jonka kiinalainen vaatemerkki Kon katsoi muistuttavan liiaksi omaa logoaan. Oikeuden päätöstä App Storen logon kohtalosta ei ole vielä saatu.

Muiden oikeuskiistojen lisäksi, Apple on hiljattain kokenut bränditappion Italiassa, jossa Steve Jobs -brändätty vaatealan yritys on voittanut oikeustaiston Applea vastaan. Vincenzo ja Giacomo Barbato varasivat Steve Jobs -nimen tuotteilleen vuonna 2012 huomattuaan, ettei Apple ole suojannut nimeä Italiassa. Apple nosti myöhemmin oikeuskanteen yritystä vastaan ja käytti yhtenä perusteena logoa, jossa J-kirjaimen päälle oli merkitty lehti ja kylkeen puremajäljet. Oikeuden mielestä syytteet eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi painavia, sillä logo on selvästi erottuva, eikä kyljen kuviota voida rinnastaa omenan puremajälkiin, sillä kyse ei ole syötävästä.

Erityisen kiusallisen tilanteesta Applelle tekevät Vincenzo ja Giacomo Barbaton Business Insider Italialle kertomat tulevaisuudensuunnitelmat, jossa veljekset aikovat tulevaisuudessa laajentaa liiketoimintaansa vaatealalta elektroniikkatuotteisiin. Näin ollen Apple voi joutua tulevaisuudessa kilpailemaan omilla tuotteillaan Steve Jobs -brändättyjen elektroniikkatuotteiden kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Italiasta nyt harvemmin kuuluu hyviä uutisia, koko maa yhtä bebbegrilloa!. 👎

 2. JMikael

  Marlboro on muuten myös italialainen vaatemerkki. Hinnakkaita mutta laadukkaita ja kestäviä vaatteita. Tyyliltään western vaikutteisia. Vaatteita italialaiset kyllä osaavat tehdä tai ainakin suunnitella sillä valmistus on muualla kuin Italiassa.

 3. YksVaan

  Kunniallisuus ja moraali on kadonnut ihmisistä.

  • Robob

   Eikö olekin hassua, että yrityksen nimen ja logon voi varastaa toisilta firmoilta lupaa kysymättä. Vaikka nimen levy-yhtiöltä ja logon hajuvesipullosta.

   • Henrik1

    Jep. 😕😤.

Tuoreimmat jutut