Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple jatkaa tutkimusta verensokerin mittaamiseksi Apple Watchilla – tulokset vielä kaukana tulevaisuudessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Watch Series 3

Jo ennen ensimmäisen Apple Watchin julkistusta, huhut vihjasivat Applen kiinnostuksesta uusia verensokerin mittaustapoja kohtaan. Nykyisin verensokeri mitataan verinäytteen avulla, joka vaatii neulan pistämistä ihon läpi. Applen pyrkimyksenä on kuitenkin kehittää tapa, jolla verensokeri voitaisiin mitata suoraan kellon sensoreiden avulla, ilman tarvetta verinäytteelle tai neuloille.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Applen panostukset uusien mittaustapojen löytämiseen ovat lähtöisin Steve Jobsilta, joka diabeettikona vihasi verensokerin mittaamista neuloja käyttäen. Taistellessaan syöpää vastaan ja hoitaessaan samanaikaisesti diabetestaan, Jobs määräsi Applen tutkimustiimin etsimään vaihtoehtoisia tapoja verensokerin mittaamiseen. Tavoitteena oli, että teknologiaa voitaisiin myöhemmin käyttää älykellojen kaltaisissa laitteissa.

Vaikka Applella on tehty vuosia tutkimustyötä ja seurantaa vaihtoehtoisista verensokerin mittaustavoista, ovat tulokset vielä kaukana toteutuksesta. Alan johtava tutkija John L. Smith arvioi kirjassaan The Pursuit of Noninvasive Glucose: “Hunting the Deceitful Turkey”, että toisin kuin esimerkiksi syöpähoidot, eivät uudet kokeilut verensokerin mittauksessa ole onnistuneet tekemään edes osittaista läpimurtoa.

Huolimatta tutkimuksen hitaasta etenemisestä, Applen odotetaan jatkavan teknologiaan panostamista myös tulevaisuudessa. Onnistuessaan älykello pystyisi mittaamaan jatkuvasti käyttäjänsä verensokeria ja ilmoittamaan, kun verensokeri poikkeaa normaalitasosta. Toiminto auttaisi erityisesti diabeetikoita, joita on yksin Suomessa tällä hetkellä yli 500 000.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jacco

  Olis kyll potentiaalisia kellonhankkijoita maailmalla paljon…
  Myynti olis moninkertaista kännyynkin verrattuna

 2. Hendriks

  Diabeetikkojen määrä kasvaa sitä mukaa, kun ihmiset porsastelevat sokerilla ja rasvalla ja ovat liikkumatta!. Joskus sairaudet ovat ihan ansaittuja!.

  • Steve

   Miten joku voi olla noin pässi, ajatusmaailmaa samaa luokkaa kuin Trumpilla, sekä meidän Pekka Puskalla

   • Hendriks

    Turha väittää, ettei olleet riskit tiedossa!. Sama koskee suojaamatonta seksiä!. Turha syyttää yhteiskuntaa jos ei ymmärrä suojautua!. 👎 Jokainen HIV-potilas maksaa veronmaksajille miljoonia, jos henkilö elää lääkkeillä vielä normipituisen elämän (vuosikymmeniä)!.

   • Hendriks

    Lisäksi keuhkosyöpä ja tupakointi, alkoholi ja sisäelinvammat jne.!.

    • Hendriks

     Unohdin myös mainita aivonkiertohäiriö ongelmat!.

Tuoreimmat jutut