Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Apple leikannut iPhone-tilauksia – liikkeellä ristiriitaisia tietoja (päivitetty)

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X.

iPhone X.

Raportit iPhone-tilausten leikkauksista ovat jokavuotisia uutisia, niin nyt myös tällä kertaa iPhone X:n osalta. iPhone-tuotanto käy huipussaan aina loppuvuodesta nykyisellä julkaisuaikataululla ja niin tuotanto kuin myynti laskevat tämän jälkeen seuraavan sukupolven tuloon asti.

Nyt taiwanilainen Economic Daily News on kertonut Applen laskeneen ensimmäisen neljänneksen iPhone X -myyntiennustustaan 50 miljoonasta 30 miljoonaan.

Bloomberg kertoo analyytikoiden vastaavasti myös leikanneen omia ennusteitaan alkuvuoden iPhone X -toimituksista.

Päivitys kello 19.20: Rosenblattin analyytikko Jun Zhang on tyrmännyt taiwanilaismedian väitteet iPhone X -tilausten leikkauksista. Sen sijaan kyse on iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -tilausten leikkaamisesta, kun taas iPhone X:n tuotanto on yhä kasvamassa///

DigiTimes nostaa esiin myös huhut mahdollisesta hinnanalennuksesta. iPhone X:n nousseen hinnan on nähty olevan yhtenä syynä sen kysynnän rajoittumiseen.

”Applen huhutaan myös säätävän iPhone-laitteidensa hinnoittelua varhain 2018”, kertoo DigiTimes.

Hinnanalennus olisi erittäin poikkeuksellinen toimi Applelta.

Koko iPhone X -kysynnän ja tuotantomäärien arviointia kuitenkin sekoittaa kuluvan neljännen neljänneksen suoritus. Esimerkiksi ainakin osa alkuvuoden ennusteiden leikkauksista voi johtua odotukset ylittäneestä tuotannosta kuluvalla neljänneksellä. Tällä neljänneksellähän iPhone X:n toimitusmäärää ei rajoita vielä lainkaan kysyntä, vaan Apple toimittaa niin monta puhelinta kuin se vain ehtii valmistaa. Apple on vasta alkuvuoden aikana pääsemässä tavoitetilanteeseen, jossa iPhone X -puhelimia on riittävästi jälleenmyyjien varastoissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Saatavuus hyvä

  Tuntuis löytyvän iPhone X:ään lähes mistä tahansa kaupasta suoraan hyllystä, joten ei se kysyntä nyt ihan mahdottoman korkeaa ole ainakaan Suomessa. Veikkaisin että 1300-1400€ välille osuva hinta rajoittaa kysyntää ainakin niiden osalta jotka eivät ole valmiita maksamaan mitä tahansa puhelimesta.

  • Hendriks

   Julkaisu kuukausia sitten, miksei olisi hyllyissä?. 🤔

  • PeeTee

   Miksi ei kaupasta saisi kun on todettu flopiksi useilla saiteilla.

   Kun vielä jää kolmen huippupuhelimen testissä viimeiseksi, ei pidä olla kovin älykäs ostaakseen ylihintaisen kiinalaisen Huawein puhelinta selvästi huonomman mutta 2x kalliimman puhelimen.

   TM testissä selvä ykkönen oli Huawei Mate 10, seuraavana Samsung ja viimeisenä ja huonoimpana iPhoneX. Taitaa iPhone seurakunnassa alkaa mutkuttelu ja vastaava.

   • Luurix2

    ”Taitaa iPhone seurakunnassa alkaa mutkuttelu ja vastaava.”

    Mutku iPhoneissa on ne uudet emojit ja ajoittain kohteeseenkin tarkentuva kamera. 😂

Tuoreimmat jutut