Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huolettaako Googlen yksityisyydensuoja? Tämä startup-projekti pyrkii ratkaisemaan ongelman

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Vaikka Android on teoriassa avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, ovat monet läntiset puhelinvalmistajat käytännössä pakotettuja työskentelemään Googlen kanssa taatakseen Googlen sovellusten, kuten Play-kaupan toiminnan. Ongelmalliseksi ratkaisu muodostuu yksityisyydensuojan kannalta, sillä Google hyödyntää omissa palveluissaan käyttäjistä kerättyä dataa, jota käytetään muun muassa kohdistettujen mainosten tekemiseen Google AdWordsin kautta.

Parempaa yksityisyydensuojaa tarjoaa uusi startup-projekti eelo, jossa fokus on avoimen lähdekoodin sovelluksissa ja käyttäjätietojen turvaamisessa. Gaël Duvalin kehittämä projekti korvaa muun maussa perinteiset sähköpostisovellukset, pilvipalvelut ja toimistotyökalut avoimen lähdekoodin vaihtoehdoilla, jotka ottavat paremmin yksityisyydensuojaa koskevat kysymykset huomioon. Lähtökohtaisesti eelo korvaa kaikki Googlen palvelut kolmansien osapuolien vaihtoehdoilla.

Eelon pohjana toimii alussa LineageOS, mutta jatkossa eelosta on tarkoitus laajentaa kokonaan erillinen ekosysteemi omine sovelluksineen ja digitaalisine avustajineen. Lähtökohtana on sovellustarjonnan koostaminen kokonaan vapaista, avoimen lähdekoodin sovelluksista.

Tarkemmin eeloon voi tutustua Kickstarterin sivuilta, jossa projekti on toistaiseksi kerännyt rahoitusta reilut 8 000 euroa. Keräysaikaa 25 000 euron tavoitteeseen on jäljellä vielä 27 päivää ja pienin lahjoitussumma projektille on neljä euroa.

Esittelyvideon eelon takana olevasta konseptista voi katsoa alta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut