Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinalainen kyytipalveluyhtiö nosti 4 miljardia dollaria uutta rahoitusta – arvo nousi jo 56 miljardiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Didi Chuxing”Kiinan Uber” eli Didi Chuxing on nostanut 4 miljardia dollaria uutta rahoitusta uudella rahoituskierroksella, jolla yhtiön arvostus nousi jo 56 miljardiin dollariin.

Didi on ollut ylivoimainen markkinajohtaja Kiinan kyytipalvelumarkkinoilla sen jälkeen, kun se hankki yhdistymisellä Uberin Kiinan liiketoiminnan.

Johtavana sijoittajana uudellakin rahoituskierroksella Didiin sijoitti japanilainen SoftBank, joka johti jo aiempaa 5,5 miljardin dollarin rahoituskierrosta keväällä. Uutena sijoittajan tuoreimmalla kierroksella mukana oli myös Abu Dhabin Mubadala-sijoitusyhtiö.

Didin kassavarat paisuvat uuden rahoituksen turvin 12 miljardiin dollariin, joten se on erittäin hyvin kapitalisoitu. Didi aikoo uuden rahoituksen turvin laajentua maailmalle sekä panostaa tuotekehitykseen tekoälyn, robottiautojen sekä sähköautojen osalta. Se aikoo myös rakentaa latausverkostoa sähköautoille.

Aiemmin Didi on jo tehnyt sijoituksen Euroopassa virolaiseen Taxify-palveluun. Lisäksi se on avaamassa palvelunsa Taiwanissa yhteistyössä paikallisen kumppanin kanssa, ja aiemmin on raportoitu suunnitelmissa olevan avaus ensi vuonna myös Meksikossa. Lisäksi Didin odotetaan voivan seuraavaksi mahdollisesti laajentua Aasian markkinoilla, kuten Vietnamissa ja Malesiassa.

Didillä on Kiinassa yli 450 miljoonaa käyttäjää 400 kaupungissa, joissa se toimii.

Didiin sijoittanut SoftBank pyrkii parhaillaan tekemällään ostotarjouksella hankkimaan merkittävän omistusosuuden myös Uberista. SoftBank on sijoittanut kyytipalveluista myös intialaiseen Olaan kuin myös aasialaiseen Grabiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Täysin järjetön arvotus, 🙄.

    • Hendriks

      Chinese Hendriks hello again. I’m totally dunce, 🙄.

Tuoreimmat jutut