Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple kehittää Watchiin EKG-sydänsähkökäyrämittausta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watch Series 3.

Apple Watch Series 3.

Apple kehittää Watch-kelloonsa edistyksellisempää sydämen toiminnan seurantaa.

Tavallisen sykemittauksen jatkoksi Watch on saamassa tulevaisuudessa sydänsähkökäyrä- eli elektrokardiogrammimittauksen, kertoo Bloomberg.

Bloombergin raportin mukaan tällä hetkellä testattavassa kehitysversiossa EKG-mittaus vaatii Apple Watchin rungon puristamista kyljiltä kahdella sormella mittauksen aktivoimiseksi. Tämän jälkeen Apple Watch johtaa pienen sähkövirran ranteesta sen käyttäjään sydämen toiminnan mittaamiseksi. Mittaus voi paljastaa sydämen toiminnasta esimerkiksi epäsäännöllisyyksiä, mistä voi olla apua esimerkiksi sydänkohtausten ennakoinnissa.

Bloomberg varoittaa normaaliin tapaansa, että kehitystyön ollessa vielä kesken on yhä epävarmaa, tuleeko Apple liittämään teknologian mukaan tuotteisiinsa ja milloin.

Applen tavoitteena on kehittää Watchista yhä enemmän terveyslaite. Aktiivisuuden ja liikunnan seurannan painopiste Watchin ominaisuuksissa on kasvanut jo sen toisessa ja nykyisessä kolmannessa sukupolvessa. Ajoittain on huhuttu myös muun muassa glukoosimittauksen kehityksestä Watchiin.

Apple kertoi hiljattain aloittavansa Stanfordin yliopiston kanssa myös tutkimusprojektin, jossa Apple Watchin avulla seurataan sydämen toiminnan epätavanomaisuuksia.

Apple Watchille on jo nykyisin saatavilla EKG-sydänsähkökäyrämittaus lisävarusteena startup-yritys AliveCorilta. Sen tuote on sijoitettu Apple Watchin rannekkeeseen. Laitteella on Yhdysvaltojen tiukaksi tiedetyn lääkeviraston FDA:n myyntilupa.

Bloomberg kertoo vaadittavan FDA-lupaprosessin hidastaneen myös Applen suunnitelmia Watchin ominaisuuksien eteenpäin kehittämisestä. Kesällä FDA kertoi kuitenkin uusista prosesseista, jotka perustuvat enemmän tietokonetestaukseen ja voivat avata uusille laitteille nopeamman tien markkinoille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut