Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Maps saamassa kätevän uuden toiminnon – helpottaa liikkumista julkisella liikenteellä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Maps logo

Google on uudistamassa julkisen liikenteen toimintaa Google Mapsissa. Jatkossa karttoihin on tulossa ominaisuus, joka mahdollistaa reaaliaikaisen pysäkkiseurannan junalla tai bussilla liikuttaessa. Seuranta toimii paitsi Google Mapsin ollessa auki, myös puhelimen ollessa lukittuna. Tällöin tiedot näytetään puhelimen lukitusnäytöllä.

Verrattuna nykytilanteeseen, on uudistuksella tarkoitus vähentää tilanteita, joissa käyttäjät nousevat junasta tai bussista väärällä pysäkillä. Reaaliaikaisella pysäkkiseurannalla käyttäjille voidaan tarjota muistutus oikean pysäkin lähestyessä ja tarvittaessa ilmoittaa pysäkistä myös äänimerkillä. Näin riskiä väärällä pysäkillä nousemiseen vähennetään.

Toistaiseksi tarkkaa tietoa päivityksen aikataulusta ei ole, mutta Transitin uudistukset ovat parhaillaan Googlen sisäisessä testauksessa. Vielä ei myöskään tiedetä, saadaanko päivitys julkaisuhetkellä maailmanlaajuiseen jakeluun vai joudutaanko ominaisuuden rantautumista odottamaan pidempään esimerkiksi Suomessa.

Uudistunut Google Maps.

Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeita antavaan Transitiin odotetaan tulevaisuudessa päivitystä. Päivityksen myötä pysäkkien välillä liikkumisen seuranta muuttuu reaaliaikaiseksi. Uudistuneen seurannan myötä puhelin osaa jatkossa hälyttää esimerkiksi päätepysäkin lähestymisestä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jacco

  Erinomaisen mukava toiminto :)

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Google näyttää surutta varastavan näitä ominaisuuksia, joita sovelluskehittäjät tekee. Tämäkin in ollut jo pitkään Moovit:issa.

  • Hendriks

   Varastavan?. 🙄

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    No kopioivan.
    Käyttäjien puolesta tietysti hieno asia. Mutta kyllä mua koodaajana tai ohjelmistoyrittäjänä sieppais, jos keksit jonkin uuden hyvän ominaisuuden sovellukseen ja kohta Google kopioi (varastaa) saman ominaisuuden omaan natiivina puhelimen mukana tulevaan sovellukseen.

    • Hendriks

     Tai sitten Google vain kehittää omaa tuotettaan, ei kaikki ole kopiointia!.

Tuoreimmat jutut