Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google julkaisi karmivan Android-päivityksen – tyhjensi tabletit kaikista käyttäjien tiedoista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pixel C.

Pixel C.

Googlen vajaa viikko sitten julkaiseman Android 8.1 Oreo -päivityksen jakelu sen Pixel C -tablettilaitteelle ei lähtenyt liikkeelle kovinkaan mairittelevasti.

Varhaisessa vaiheessa päivityksen verkon yli asentaneet käyttäjät joutuivat karmistumaan nähdessään kaikkien omien tietojensa kadonneen laitteista päivityksen yhteydessä. Käyttöjärjestelmäpäivitys oli asentunut nollaten laitteen tehdasasetuksille ja puhtaaksi kaikista käyttäjän tiedostoista, kuvista ja sovelluksista.

9to5Google-sivusto kertoo, kuinka Googlen tukipalstalla useita käyttäjiä on valittanut kokemastaan tietojen katoamisesta.

Google on onneksi sittemmin jo korjannut ongelman, ja nyt Android 8.1 Oreo -päivitykset näyttäisivät sujuvan ongelmitta.

Google on pahoittelun ohella ohjeistanut tietonsa kadottaneita käyttäjiä resetoimaan laitteensa ja palauttamaan käyttöönoton yhteydessä sen varmuuskopion, jos automaattisen varmuuskopioinnin pilvipalveluun oli kytkenyt päälle. Ilmeisesti ilman varmuuskopiota liikkeellä olleet käyttäjät joutuvat sanomaan tiedoilleen hyvästit.

Suomessa tilanne on siltä osin onnellinen, ettei Googlen Pixel C -tabletti ole ollut täällä laajasti myynnissä.

Nyt nähty tapaus toimii kuitenkin jälleen yhtenä muistutuksena varmuuskopioinnin tärkeydestä. Lisäksi se vahvistaa käsitystä, ettei päivityksiä välttämättä ole järkevää asentaa suinpäin ensimmäisten joukossa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ongelmia ja ongelmia, 👎.

  2. YksVaan

    Ei mikään ongelma. Kai nyt jo nykyään kaikilla on päällä automaattiset varmuuskopiot pilveen. Mitä järkeä olla käyttämättä ilmaista palvelua – ja muutamalla eurolla saa vielä roimasti lisätilaa 😉 jotta mahtuu kuvat ja videot useammastakin laitteesta.

Tuoreimmat jutut