Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Whiteboard-sovellus nyt saatavilla Windows 10:n käyttäjille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft logo

Kun Microsoft julkisti uuden Surface Pron aiemmin tänä vuonna, esitteli yhtiö samalla myös Whiteboard-sovelluksen. Nimensä mukaisesti kyse on muistiinpanosovelluksesta, jossa on mukana eri laitteiden välistä yhteistyötä tukevia ominaisuuksia. Aikaisemmin Whiteboard on ollut saatavilla suljetun betatestin kautta, mutta tästä päivästä lähtien Microsoft tarjoaa Whiteboardin avoimessa betassa kaikille Windows 10:n käyttäjille.

Whiteboardin toiminta perustuu pilvitallennukseen, jossa avoinna oleva dokumentti tallentuu reaaliaikaisesti pilveen. Näin ollen useampi käyttäjä voi tehdä dokumenttiin samanaikaisesti muutoksia ja nähdä myös toistensa tekemät muutokset. Toimintaperiaatteeltaan Whiteboard on verrattavissa Google Docsiin, mutta tarjoaa tekstieditorin sijaan mahdollisuuden vapaaseen piirtämiseen valkotaululla. Whiteboardin kautta useampi käyttäjä voi samanaikaisesti työskennellä esimerkiksi yhteisen luonnoskuvan parissa.

Tällä hetkellä Whiteboardin käyttäminen vaatii, että vähintään yhdellä dokumentin kanssa työskentelevistä on Office 365 -tilaus. Lisäksi Whiteboard on saataville pelkästään Windowsille, eikä muiden käyttöjärjestelmien tuesta ole tietoa. Viime vuosien kehityksen tuntien iOS tai Android versiot eivät kuitenkaan olisi täydellinen yllätys.

Alla näkyvällä videolla Windows Central esittelee Whiteboardin käyttöä Surface Prolla. Video on peräisin Whiteboardin ja uuden Surface Pron julkistustilaisuudesta viime toukokuulta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut