Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

No sieltä se tuli: Microsoft julkaisi Officen iPadille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft piti tänään San Franciscossa tiedotustilaisuuden, jossa Satya Nadella, Microsoftin uusi pääjohtaja, esiintyi ja kertoi mobiilin ja Microsoftin tulevaisuudesta. Samalla yhtiö esitteli useiden vuosien pitkällisten huhujen jälkeen Office for iPad -kokonaisuuden, johon kuuluvat tutut Office-ohjelmistot – nyt ensi kertaa myös iPadille. Officen pitäisi saapua lähituntien aikana Applen App Storeen.

Päivitys: Nyt sovellukset ovat tulleet saataville App Storeen – tässä linkit: Word, Excel ja PowerPoint.

Nadellan jälkeen seuraavaksi lavalle nousi Julia White, joka on Office-ohjelmistojen johtaja. Hän esitteli iPadille julkaistavia Office-ohjelmistoja. Office for iPad saapuu yhtenä sovelluksena, jonka kautta pääsee käyttämään eri Office -ohjelmia. Ohjelmista löytyy Word, Excel ja PowerPoint.

Näyttökuva (21)

Näyttökuva (24)

Word -sovellus on nyt optimoitu hyvin kosketusnäytölle, joten sen käyttö on helppoa sormilla. Excel -sovellukseen on tehty erilainen näppäimistö, jonka avulla on helpompi tehdä Excel -taulukoita. PowerPoint -sovellus on niin ikään tehty mukavaksi käyttää kosketusnäytöllä.

Näyttökuva (23)

Wordin käyttö on helppoa ja esimerkiksi kuvien lisääminen ja liikuttaminen on helppoa. Kun kuvaa liikuttaa, sovellus automaattisesti asettelee tekstin uudestaan.

Tiedostojen tallennukseen iPad-Officekin käyttää Microsoftin pilvitallennuspalvelu OneDrivea.

Toimiakseen muokkaustoimintojen osalta Office for iPad vaatii vähintään Office 365 Personal -tilin, joka maksaa seitsemän dollaria kuukaudessa tai 70 dollaria vuodessa. Eurohintaa uudelle Offce 365 -paketille ei ole vielä tiedossa. Lisäksi tarjolla on jo aiemmin ollut laajempia ja kalliimpia Office 365 -tilauksia. Tiedostojen katselu sovelluksilla onnistuu ilman maksullista tilaustakin.

Tällä hetkellä Microsoftilta ei löydy Windows 8:lle tai RT:lle kosketusnäytöille optimoitua Office -sovelluspakettia. Se on melko ihmeellistä, koska kuitenkin on kyseessä Microsoftin omista tuotteista. Jo aiemmin Office on tuotu tarjolle myös Android- ja iPhone-puhelimille. Windows Phonesta se löytyy myös esiasennettuna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. JouluP

  ”Tällä hetkellä Microsoftilta ei löydy Windows 8:lle tai RT:lle kosketusnäytöille optimoitua Office -sovelluspakettia.”

  Eh, mikäs se sitten on Lumia 2520 tai Surfacessa? Kyseessä on nimemonaan tabletille, Windows RT:lle tehty Office versio.

  Olettais nyt että edes faktat olisi kunnossa kun tälläisiä juttuja kirjoitellaan, vaikka taso onkin melkoista Suomi24 kamaa.

  • Vili

   Ihan oikeassa uutinen on ja sinä väärässä, eikä ole ensimmäinen kerta…

   • JouluP

    Nyt on argumentoinnin taso päätä huimaavaa. Käyppä Vili tutustumassa vaikka Surfaceen ja sen Office versioon ihan läheisessä kodintekniikka myymälässä ja ylläty! ;)

    Kas kummaa, onkos siellä sittenkin kosketusnäyttölle tehty Office.

    • Vili

     Et selvästi vieläkään ymmärrä, surfacelle tehty office on lähes sama kuin normaali office, se kyllä toimii kosketusnäytöllä, mutta sitä ei ole suunniteltu sille, ihan kuten surfacessa toimiva työpöytä windows näkymä. Jäätävä ja kankea käyttää ja kaikki on liian pientä suunnitelluksi sormella ohjaukseen, mutta toimii toki kosketusnäytöllä.

     Tässä vergen arvostelu surface 2:sta. ”Yes this is what you get ”Since Office isn’t touch-optimized, you’ll still want a mouse and keyboard to really get work done on the Surface 2. And when you have a mouse and keyboard, why do you have a tablet?”

     Nyt puhutaan siis tabletille ja kosketusnäytölle suunnitellusta käyttöliittymästä, ei siitä että hiirelle suunniteltua käyttöliittymää voi käyttää myös kankasti sormella.

    • Vera

     Tämä nykyinen versio ei ole kosketusnäytölle tehty versio, vaan muokkaus vanhasta työpöytäofficesta. Siis sitä ei ole alusta lähtien kosketusnäytölle suunniteltu, niinkuin on tämä iPad-versio. Microsoft ei ole vielä tehnyt ollenkaan uutta ”Metro”-versiota Officesta edes työpöytä-Windowsille.

 2. Mikko

  Kannattaa Vili ja Vera kokeilla esim. Surfacen Officea ennen kuin alkaa Vergen arvosteluja pitää jonain korkeampana totuutena. On muuten ko. sivusto arvosteluiden suhteen yksi huonoimmista jenkkiteknologiasaiteista. Objektiivisuutta arvosteluissa ei edes tavoitella ja selviä asiavirheitä usein tuotearvioissa.

  Itse omistan sekä Surfacen että myös pari iPadiä ja ei tuo uusi iOS-office nyt mitenkään radikaalisti parempi ole kuin tuo Surfacen-versio…itse asiassa saattaa olla jopa toisinpäin. Ominaisuuksiltaan/monipuolisuudeltaan pidän Surface-versiota jopa parempana.

  Eli summa summarum ei ole järkeä pitää mitään arvosteluja totuutena jos itse ei ole asiaa testannut. Kannattaa myös muutenkin olla melko kriittinen lukemaansa kohtaan kun et lukijana kuitenkaan tiedä kirjoittajan/toimittajan tarkoitusperiä.

  • Wasd

   Eikös se ole normaalia/selvää, että ”työpöytäversio” on monipuolisempi? He eivät väittäneet, että ios versio olisi parempi vaan, että se on kosketuskäyttöön suunniteltu. Eli nappulat isompia ja ehkä jotenkin selkeämpi yms.

  • Vili

   Ei se siitä muutu mitä lukee, se toimii kosketusnäytöllä, ei ole suunniteltu kosketusnäytölle. Eli se käyttöliittymä on tarkoitettu hiirelle ja tulossa on vastaava kuin iPadille joka on nimenomaan suunniteltu kosketusnäytölle.

   Ihan kuten aikasemmin sanoin, kyllä surfacessa se desktop näkymäkin kosketuksella toimii, mutta se surfacen metronäkymä on se mikä on suunniteltu kosketusohjaukseen.

   Luulisi, että Ballmer kuitenkin microsoftilla tietäisi paremmin kuin sinä :) Ballmer itse sanoi lokakuussa, että surface office metroversio joka on suunniteltu kosketusnäytölle on tulossa ennen iPad versiota, noh kaikki eilisen jälkeen voimme todeta, että näin ei käynyt vaan uusi CEO ei enää pantannut iPad versiota vaan julkisti sen ennen surfacelle tulevaa metro versiota ja tämäkös hermostutti monet surface käyttäjät kuten eilen on netistä saanut lukea.

   Kuten wasd sanoi, monipuolisuudesta tässä ei ollut kyse vaan siitä, että onko käyttöliittymä suuniteltu käsi vai hiiriohjaukseen. Jos sinulla on kerran molemmat niin uskoisin, että aika nopeasti huomaat, että iPad versiota on paljon luontevampi käyttää sormella kuin surfacen versiota.

  • Vili

   15 tuntia sitten

   ”Now that Microsoft Office has finally arrived for the iPad, Microsoft is going to bring a touch-only version of Office to Windows 8. That will provide Windows 8 tablets, such as the Surface 2 and Surface Pro, with the same touch-first experience as the iPad.

   Yes, yes, Microsoft Office is already available for Windows 8 and Windows RT, which means it is compatible with a touch-screen, but if you’ve ever used Office on a Surface device, you know that it’s really designed for a mouse and keyboard, not your fingertips.”

   Ja tammikuun alusta ”Microsoft has already confirmed that a touch-based version of Office specifically aimed at Windows 8 and 8.1 devices is on its way, but the company has until now refused to provide any details as to when adopters of the new operating systems could get their hands on this particular productivity suite flavor.

   John Case, a Microsoft Office corporate vice president for marketing, said in an interview with GeekWire that a new generation of Office apps is indeed coming, but again avoided to disclose information regarding the release date.”

 3. Jaakko

  No mutta mikäs asetus se täällä Lumia 2520 tabletin Office-ohjelmissa sitten on? Yläpalkissa on painike, jonka takaa tulee valinta: Optimoi komentojen välit: Hiiri, Kosketus. Ja kas kummaa kun kosketusasetuksella näytöt optimoidaan kosketusnäytölle.

Tuoreimmat jutut