Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näppäimistösovelluksesta massiivinen tietovuoto – koskee kymmeniä miljoonia käyttäjiä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Näppäimistösovellus AI.type on aiheuttanut kymmenien miljoonien käyttäjien henkilökohtaisten tietojen vuotamisen, raportoi Android Central.

Kolmannen osapuolen näppäimistöt ovat erittäin suosittuja, ja yksi käytetyimmistä on AI.type 40 miljoonalla käyttäjällään. Kromtech Securityn tietojen mukaan 31 miljoonan AI.type-käyttäjän tietoja on vuotanut, vaikka yksityisyys on sovellusten kehittäjien mukaan asetettu prioriteetiksi.

AI.type:n palvelimelta löytyy lähes 600 gigatavua käyttäjiltä viestien muodossa saatua tietoa sähköpostiosoitteista sovellustietoihin, mutta palvelinta ei ilmeisesti ollut aiemmin suojattu juuri millään tavalla. Sovellus säilyttää kaikilta käyttäjiltään kerättyjä tietoja määrittelemättömän ajan ja käyttää niitä esimerkiksi mainonnan kohdistamiseen.

Ilmaiskäyttäjien kohdalla riski tietovuodon suhteen on suurempi, sillä heiltä on tietoja tallennettu maksullisen version ostaneita enemmän. Varsin vakavaksi tilanteen tekee se, että vastoin lupauksiaan AI.type on ilmeisesti tallentanut tietoja myös salasanakentistä.

Vuodetut tiedot sisältävät muun muassa käyttäjien koko nimiä, sähköposti- ja kotiosoitteita, puhelinnumeroita, IP-osoitteita ja Google-tunnusten tietoja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Erkki Piippo

  Mullaki on kaikkien tiedot, keitä meidän yrityksessä työskentelee..

 2. Hendriks

  Googlen leväperäinen suhtautuminen tietoturvaan, 👎👎.

  • :)

   Sinä, 👎👎.

 3. Henrik1

  (Ilmiantakaa tällaiset haitake (spyware) sovellukset Googlelle, Google Play sovelluskaupassa ja että poistaa sovelluksen!).
  Google Play sovelluskaupassa ihan alhaalla on vaihtoehto antaa palautetta…

Tuoreimmat jutut