Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jo oli aikakin: Googlen tuleva päivitys korjaa vakavan WLAN-haavoittuvuuden Android-laitteissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android-logoUutisoimme aiemmin niin kutsutusta KRACKAttack-menetelmästä, jolla WLAN-verkkojen WPA2-protokolla saatiin murrettua. Menetelmän takia myös iso osa Android-laitteista oli haavoittuvaisia, mutta Google on julkaissut päivityksen, joka korjaa tilanteen. Asiasta kertoo Android authority.

Google on julkaissut joulukuun tietoturvapäivityksensä, joka ei tuo mukanaan juurikaan ulospäin näkyviä muutoksia, mutta edistää laitteiden tietoturvaa merkittävästi. WPA2-protokollan haavoittuvuuteen ei marraskuun päivityksessä puututtu, mutta nyt Google on löytänyt ratkaisun, ja se julkaistaan joulukuun aikana. Päivitys korjaa myös pienempiä bugeja sekä virheitä ja tekee joitakin korjauksia, mutta näkyviä muutoksia ei siis ole luvassa.

Google ei toistaiseksi ole tiedottanut, korjaako joulukuun päivitys Pixel 2 -mallistoa edelleen vaivaaviin lukuisiin ongelmiin satunnaisesta sammahtelusta äänentoistossa ilmeneviin häiriöihin, mutta lisää tiedotettaneen piakkoin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Tomm

  Siis mitä, mutta ainakin jotain wlan korjauksia kyllä marraskuun päivityksessä oli myös?

  • jojo

   Paikkaus on mukana Android security patch level 6. November, tai uudempi. Ei kuitenkaan 5. November tai 1. November tasolla. Esim. Pixel/Nexus laitteiden marraskuun päivityksissä tuo ei ollut vielä mukana.

 2. Hendriks

  Android ja tietoturva, 👎.

  • Björn

   Ostatko huippukaliita Vertumaisia iPhoneita uutena? Kenellä on varaa?

   • Hendriks

    @Björn
    ?.

 3. Petelius

  Korjaako myös Samsungeissakin, jotka ovat vuodelta 2013 tai sitä vanhempia? Sitä uudempia Samsungeja meidän taloudesta ei löydy.

  • Hendriks

   Mitäs luulisit!. 🙄

 4. Christian

  Oneplus korjasi jo aikaisemmin itse tuon haavoittuvuuden.

Tuoreimmat jutut