Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muistatko vielä alle neljän euron älypuhelimen? Lupauksen tehnyt johtaja vapautui vankilasta – väittää joutuneensa petetyksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

BGR India sai aiemmin testattavakseen Freedom 251:n. Puhelin oli muuttunut hieman alkuperäisistä lupauksista.

BGR India sai aiemmin testattavakseen Freedom 251:n. Puhelin oli muuttunut hieman alkuperäisistä lupauksista.

251 rupialla eli reilusti alle neljää euroa vastaavaan hinnalla Intiassa myyntiin lupailtu älypuhelin –  luvatulta hinnaltaan ylivoimaisesti maailman edullisin – aiheutti hämmennystä keväällä 2016. Hyvästä syystä puhelinta epäiltiin huijaukseksi eikä puhelimia lopulta merkittävissä määrin toimitettukaan.

Nyt Freedom 251 -puhelimen takana olleen Ringing Bells -yrityksen johtaja Mohit Goel on vapautunut saamastaan kuuden kuukauden vankilatuomiosta ja kertoo myös itse joutuneensa projektissa petetyksi. Täysin Goel ei myöskään ole vielä pyyhettä kehään heittänyt puhelimen suhteen.

”Alihankkijani eivät tehneet toimituksia ajoissa ja minä epäonnistuin. Yhtiömme johtaja Ahok Chadda makaa yhä vankilassa. Tarvitsen vielä yhden mahdollisuuden tulla takaisin ja tarjota ihmisille puhelimet maalis-huhtikuussa ensi vuonna”, Goel kommentoi intialaiselle IANS-julkaisulle.

Jotta puhelimen toimittaminen keväällä olisi mahdollista, Goel kertoo kuitenkin tarvitsevansa valtion apua. Goel pitää epäreiluna, ettei valtio suostunut auttamaan häntä, vaikka puhelimet olisi valmistettu paikallisen yrityksen toimesta Intiassa ja ne olisivat tukeneet valtion tavoitetta varustaa kaikki kansalaiset älypuhelimella.

Kaksi henkilöä pidätettiin Intiassa viime sunnuntaina. Kyse oli henkilöistä, joiden Mohit Goel väittää huijanneen häntä.

”Maksoin kaksikolle lähes 3,5 crorea (vajaat 500 000 euroa), ja vastapalveluksena he huijasivat minua. He veivät rahat mutta eivät toimittaneet mitään puhelimia. Tämän vuoden helmikuussa jotkin jakelijat nostivat oikeusjutun minua vastaan ja jouduin vankilaan kuudeksi kuukaudeksi. Näiden tuoreiden pidätysten myötä ihmiset tulevat tietämään, miksi epäonnistuin lupaukseni lunastamisessa.”

Alkuperäisten lupausten mukaan Freedom 251 oli varustettu muun muassa neljän tuuman ja 960×540 pikselin näytöllä, 1,3 gigahertsin neliydinsuorittimella, 3,2 ja 0,3 megapikselin kameroilla, 1 gigatavulla RAM-muistia, 8 gigatavulla laajennettavissa olevaa tallennustilaa, 3G-verkkoyhteydellä sekä 1 450 milliampeeritunnin akulla.

Nähtäväksi jää, kuultiinko projektista nyt jo viimeisen kerran. Jos historia on enne tulevasta, tuskinpa vaan. Draamaa puhelimen ympärillä on nähty koko rahan edestä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Intiassa näitä epäilyttäviä businessmiehiä riittää, vrt., esim,. Vijay Mallya, 👎.

  • Hendriks

   ” Suomessa ” näitä epäilyttäviä Hendriksejä riittää,😏.

 2. SANDY

  Eikö tuo ollu alunperin toisen valmistajan puhelin josta oltiin tussilla sutattu logot.

Tuoreimmat jutut