Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Liian hyvää ollakseen totta? Alle neljän euron älypuhelin haisee vahvasti petkutukselta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Freedom 251

Vanha kuva alle neljän euron Freedom 251 -puhelimesta.

Moni hämmentyi, kun viime viikolla Intiassa julkaistiin älypuhelin, jonka hinnaksi ilmoitettiin 251 rupiaa, eli vain reilut kolme euroa. Useat ovat ihmetelleet, voiko muutamalla eurolla oikeasti myydä älypuhelinta, ja viimeisten käänteiden jälkeen alkaa vahvasti näyttää siltä, ettei todellakaan voi.

Uusi kuva Freedom 251 -puhelimesta.

Uusi kuva Freedom 251 -puhelimesta.

Sen jälkeen, kun ensimmäiset uutiset Freedom 251 -puhelimesta julkaistiin, ehti myyjä Ringing Bells muuttaa verkkosivujaan ja vaihtaa kuvat laitteesta. Kun aiemmin kuvissa esiintyi hyvin ohuilla näytön reunuksilla varustettu laite, on uusissa kuvissa kovasti iPhonea muistuttava laite selvästi leveämmillä reunuksilla. Myös Androidille ominaiset kolme painiketta on korvattu iPhonesta tutulla yhdellä painikkeella.

"Freedom 251" onkin itse asiassa 15 kertaa kalliimpi Adcom Ikon 4.

”Freedom 251” onkin itse asiassa 15 kertaa kalliimpi Adcom Ikon 4.

Ars Technica kertoo, että ensimmäiset testaajat Intiassa ovat saaneet laitteita jo haltuunsa, ja laite vastaa hyvin pitkälti uudempia kuvia. Erikoista on kuitenkin se, että laitteiden etupaneelissa sijainnut logo on peitetty hyvin yksinkertaisesti ja karusti valkoisella korjauslakalla. Lakan alta paljastuu Adcomin logo, ja laite onkin itse asiassa Adcom Ikon 4, jota myydään vajaalla 50 eurolla, eli hinta on lähes 15-kertainen Freedom 251:n ilmoitettuun hintaan nähden.

Mielenkiintoisesti Adcom on kiinalainen merkki, kun taas Ringing Bells ilmoitti, että Freedom 251 valmistetaan Intiassa. Lisäksi Adcomin edustaja kertoi The Hindustan Times -lehdelle, ettei heillä ole ollut mitään tietoa heidän puhelimiensa myynnistä Freedom 251 -nimellä.

"Freedom 251" käyttää Applelta kopioituja sovelluskuvakkeita.

”Freedom 251” käyttää Applelta kopioituja sovelluskuvakkeita.

Bonuksena koko sopassa on myös mahdollinen tekijänoikeusloukkaus, sillä testilaitteiden Android-käyttöjärjestelmä näyttää käyttävän hyvin pitkälti suoraan Applen iOS-käyttöjärjestelmästä kopioituja sovelluskuvakkeita.

Freedom 251:n valmistaja/valmistuttaja/myyjä/huijari Ringing Bells on kommentoinut The Hindustan Timesille, että toimitetut testilaitteet ovat ”esiversioita”.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Kyllähän Androidille saa ihan icon packinä IOS’n kuvakkeet ja launcherina joitain IOS’n ominaisuuksia.

  Eikä mitään tekijänoikeus juttuja ole kuulunut tai olla poistettu playsta?

  • Janne Laakso

   Ei poista silti sitä tosiasiaa, että kyse on tekijänoikeuksien loukkaamisesta tai rikkomisesta. Se tosin on tässä sopassa se kaikkein merkityksettömin yksityiskohta.

   • Matti

    Tekijänoikeudet eivät ole universaaleja.

 2. SANDY

  ”Esiversiot)? Miksi he sitten pitivät sille esiversio puhelimelle julkistusta tilaisuuden?

  Aika vahvasti näyttää siltä että puhelimet ostetaan adcomilta ja yliviivataan logot takana logon peittää ilmeisesti maalilla (lähtee samalla tavalla pois kuin etupaneelihan lakka)tehty Intian lippu ja ’FREEDOM 251’nimi

  http://www.peppystory.com/wp-content/uploads/2016/02/33.jpg

Tuoreimmat jutut