Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google panostaa tietoturvaan – sovelluksille uusia vaatimuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Play Protect.Google on lisäämässä panostustaan tietoturvan parantamiseen, ja yhtiö on tiedottanut uusista, sovelluksia koskevista, säännöksistä. Uudet reunaehdot koskevat sovellusten keräämiä tietoja, ja niistä uutisoi muun muassa Android Authority.

Google on jo jonkin aikaa vaatinut sovelluksilta ilmoitusta, mikäli ne haluavat kerätä puhelimesta esimerkiksi käyttäjän puhelutietoja tai käyttää kameraa. Varsin monet sovellukset vaativat kuitenkin pääsyä myös sellaisiin tietoihin, jotka eivät ole relevantteja sovelluksen toiminnan kannalta. Uudet säädökset velvoittavat sovellusta ilmoittamaan, minkä takia kyseisiä tietoja halutaan siitä huolimatta kerätä ja mihin niitä aiotaan käyttää.

Velvoitteet koskevat myös Play Storen ulkopuolelta ladattuja sovelluksia. Mikäli ehdot eivät täyty, varoittaa Google Play Protect käyttäjää luvattomasta tietojenkeruusta. Sovellusten kehittäjille on annettu 60 päivää tarvittavien muutosten tekemiselle, jonka jälkeen Google alkaa varoitella käyttäjiä luvattomasta toiminnasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. asd

  Jo on aikakin tehdä jotain.

 2. Hendriks

  Paljon olisi Googlella siistittävää Play -kaupassa, todella paljon!.

 3. Tomm

  Viimein, ja ei koske pelkästään Play Kaupan sovelluksia!

 4. Henrik1

  Sovellusten kehittäjille on annettu 60 päivää tarvittavien muutosten tekemiselle, jonka jälkeen Google alkaa varoitella käyttäjiä luvattomasta toiminnasta.
  Hyvä Google,vihdoinkin!.

Tuoreimmat jutut