Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Akkuongelmat kiusaavat Android-käyttäjiä – syynä marraskuun tietoturvapäivitys

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Osalle Android-laitteista jo julkaistu marraskuun tietoturvapäivitys on vähentänyt joidenkin käyttäjien akunkestoa merkittävästi. Akkuongelmista uutisoi muun muassa AndroidAuthority.

Tietoturvapäivityksen ladattuaan ja asennettuaan useat käyttäjät ovat raportoineet akunkeston tuntuvasta alenemisesta. Päivityksen jälkeen Google Play -palvelut tyhjentävät akkua muutaman tunnin aikana jopa 30-90 prosenttia. Ongelma ei ole laitekohtainen, vaikka se vaikuttaakin koskevan eniten Pixel-puhelinten käyttäjiä. Lisäksi myös esimerkiksi Samsungin Galaxy S8- ja Note8 -käyttäjät ovat raportoineet ongelmista OnePlus-fanien ohella.

Akun tyhjenemistä näyttäisi esiintyvän vain, jos puhelin on yhdistettynä Wi-Fiin, ja Google Play -palveluiden välimuistin tyhjentäminen Wi-Fin käytöstä ottamisen ohella vaikuttaisi korjaavan ongelman ainakin toistaiseksi.

Google ei ole vielä kommentoinut asiaa, mutta ratkaisua odotellaan jo piakkoin julkaistavassa joulukuun tietoturvapäivityksessä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kommentoijia ei ole, koska kyse ei Applesta, 🤔?.

  • Hendriks

   …mutta älkää olko huolissaan…minä se täällä olen AINA kommentoimassa ja valistamassa teitä tyhmät. Muistakaa veljet. KYLLÄ Hendriks auttaa, 🤔?.

  • Sammael

   No applella on omat päivitysongelmansa sen OIS11 kanssa että nyt molemmat leirit samassa veneessän ilman airoja.

 2. iHonor

  Eipä ole honorissa kyseisiä ongelmia

  • Henrik1

   Eikä P10/P10 Plus malleissa.

  • Timo P.

   Eikä omassa 8 Litessäkään.

 3. marscu

  Nokia 6, ei ongelmia.

 4. Jeba

  Enpä ole huomannut mitään ainakaan omassa note 8. Päinvastoin tuntuu tuo wifi vievän todella vähän virtaa, ainakin suoratoistettessa leffoja tuntuu ettei varaus putoa juuri yhtään pitkälläkään elokuva maratonilla.

 5. Tomm

  OP3T uusimalla Open betalla (19), ei ole ainakaan noin dramaattisia akunkäytön vähentymisiä, ehkä sen takia kun OnePlus on parantanut parissa edellisessä päivityksessä akun käyttöä muuten.

 6. Tomm

  Ja huomasin, että ongelma on WiFiä käytettävissä :D

  Ihme kun en ole huomannut mitään ongelmia kun 4G+ käytössä.

 7. Noksu

  Nokia 8:ssa ei ole ollut ongelmia.

Tuoreimmat jutut