Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus veti Oreo-päivityksen pois OnePlus 3:lta ja 3T:ltä lukuisten ongelmien ilmenemisen jälkeen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 3T.

OnePlus 3T.

OnePlus näyttää vetäneen pois saatavilta Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversion sisältävän OxygenOS 5.0 -päivityksen OnePlus 3 ja OnePlus 3T -puhelimilta.

Asiasta raportoi Neowin-sivusto.

Pari viikkoa sitten julkaistu OxygenOS 5.0 on johtanut useisiin ongelmiin osalla puhelimensa päivittäneistä. Näihin ongelmiin lukeutuvat muun muassa merkittävästi alentunut äänenvoimakkuus, mobiilidatayhteyden toimimattomuus, Bluetooth-yhteyden äänenvoimakkuusongelmat, kasvaneen virrankulutuksen lyhentämä akunkesto, kosketusviiveen kasvu sekä launcherin kaatuminen. Lisäksi on raportoitu myös Oreon tuomien uudistusten toimimattomuudesta.

OxygenOS 5.0:n asennustiedostot puhelimille ovat edelleen saatavilla, mutta Neowinin mukaan päivityksen jakelu verkon yli on keskeytetty.

OnePlus ei ole vielä virallisesti kommentoinut asiaa.

Ongelmiin törmänneitä on neuvottu tyhjentämään puhelimen välimuisti käynnistämällä puhelin ensin palautustilaan tai nollaamaan koko puhelimet asetukset tai muistin sisältö.

Valitettavasti käyttäjät ovat kertoneet, ettei näistä toimenpiteistä ole ollut apua ongelmiin. Päivittäminen OxygenOS 5.0:sta aiempaan versioon onnistuu myös vain täydellä uudelleenasennuksella.

OnePlus toi viime viikolla myyntiin uuden OnePlus 5T -puhelimensa vanhalla Android 7.1.1 Nougatilla ja OxygenOS 4.7 -ohjelmistolla varustettuna. OnePlus 5 ja OnePlus 5T ovat saamassa OxygenOS 5.0 -päivityksen vasta ensi vuoden puolella.

Vajaa vuosi sitten OnePlus kiirehti julkaisemaan Nougat-päivityksen OnePlus 3 ja 3T -puhelimille niukasti viime vuoden puolella lupauksensa lunastamiseksi. Myös tuolloin kiirehditty päivitys osoittautui bugiseksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hönöri

  Meillä kaksi OP3:sta eikä päivitysten jälkeen ole ollut mitään vikaa eikä kaatumisia. Varmaan tämä maa- ja operaattorikohtaista.

  • Phablet

   Juu kolmonen pelittää täälläkin hyvin uudella päivityksellä

  • Luurix2

   Täälläkään ei mitään yllämainittua vikaa OnePlus 3 mallissa vaikka siinä on Oreo ollut jo heti sen tultua ladattavaksi. Olisikohan vian syy jossain käyttäjän lataamassa ohjelmassa mitä tässä kännyssä ei ole? Jopa Googlen viimeisin modattu kamerasofta, Arnova’s 5.1.016_v1.3,

   https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

   pelaa mainioisti OnePlus 3:ssa ja kuvanlaatu ylittää Applen viimeisten tekeleiden tyypillisesti ohitarkentuneiden kuvien laadun.

 2. Hendriks

  ”OnePlus” ja ”ongelmat” ovat synonyymejä!. 😂

 3. KIME1980

  Juuri äskettäinhän oneplussan joku pomo sanoi että puhdas android on yliarvostettu koska ihan yhtä nopeasti onnistuu päivittäminen vaikka oma launcheri käytössä.

 4. Tomm

  Sanoinhan että julkaisivat stable päivityksen liian aikaisessa vaiheessa! Nyt Open Beta 19 vaikuttaa ihan kelpoiselta jo, pari päivitystä vielä niin eiköhän se siitä.

 5. Tomm

  Jep, kannattaa muistaa vuotta 2016 ja Nougat päivitystä :D