Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HMD Global, Nokia-puhelinten uusi koti, juhlistaa 1-vuotissynttäreitään tänään – vuodessa 12 merkittävää julkistusta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia-puhelimia nykyisin kehittävä ja myyvä HMD Global viettää ja juhlistaa tänään 1-vuotissyntymäpäiväänsä.

HMD laskee syntymäpäiväkseen 1. joulukuuta, koska silloin viime vuonna aiemmin toukokuussa solmittu sopimus Nokia-peruspuhelinliiketoiminnan ostosta Microsoftilta toteutui, ja samalla astui voimaan myös HMD:n ja Nokian välinen sopimus tavaramerkin lisensoinnista Android-laitteisiin.

HMD Globalin mukaan se on tehnyt 12 kuukaudessa 12 merkittävää julkistusta, mukaan lukien 11 uutta laitetta sekä kumppanuuden ZEISSin kanssa.

HMD Global on tuonut uudet tuotteensa myyntiin yli 80 markkinalla ja aktivointeja on tapahtunut yli 170 maassa, minkä lisäksi verkkosivut on käännetty jo 48 eri kielelle.

Ensimmäisen uuden älypuhelimensa Nokia 6:n HMD Global toi myyntiin jo alkuvuodesta Kiinassa. Helmikuun lopulla Barcelonassa Mobile World Congressissa tapahtui laajempi esiinmarssi, kun Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin kansainvälisille markkinoille yhdessä uuden Nokia 3310 -peruspuhelimen kanssa. Uusi Nokia 3310 nousi kenties koko MWC-viikon suurimmaksi puheenaiheeksi.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin helmikuussa.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 julkistettiin helmikuussa.

Nokia 3310:stä tuli Barcelonan mobiilimessujen yleisin puheenaihe.

Nokia 3310:stä tuli Barcelonan mobiilimessujen yleisin puheenaihe.

HMD Global on jo aiemmin kertonut toimittaneensa miljoonia älypuhelimia sekä kymmeniä miljoonia peruspuhelimia, mutta ei ole vielä kertonut tarkempia lukuja.

Nokia-puhelinten verkkosivuilla on ollut yli 87 miljoonaa vierailua viimeisen vuoden aikana ja videoita on katseltu verkossa yli 200 miljoonaa kertaa. Facebook-tykkäyksiä Nokia-puhelinten sivuilla on yli 2,2 miljoonaa.

”Mahtavan vuoden jälkeen haluan kiittää fanejamme näin mahtavasta reaktiosta”, kommentoi HMD Globalin toimitusjohtajana nykyisin toimiva Florian Seiche. HMD:n ensimmäiseen vuoteen mahtuu myös toimitusjohtajavaihdos, kun aluksi johdossa ollut Arto Nummela sai yllättäen heinäkuussa lähtöpassit.

”Aloitimme matkamme huikeiden odotuksien saattelemana faneiltamme ja merkittävällä vastuulla jatkaa Nokia-puhelinten perintöä. Skandinaavisia juuriamme kunnioittaen suunnittelimme kauniita laitteita, jotka tarjoavat laatutuntuman, jota Nokia-puhelinten maine edellyttää. Emme oikeiseet viimeisimmän teknologian integroimisessa parantamaan todellisen elämän kokemuksia. Samanaikaisesti esittelimme innovatiivisia avauksia, kuten Dual-Sight-kokemuksen Nokia 8:ssa sekä hämmästyttävän kahden päivän akunkeston Nokia 2:ssa”, kommentoi HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

HMD:n paras älypuhelin on toistaiseksi Nokia 8.

HMD:n paras älypuhelin on toistaiseksi Nokia 8.

Tänään 1-vuotispäivänä HMD ei tehnyt merkittävää uutta tuotejulkistusta, vaan niiden aika näyttää olevan seuraavan kerran kenties vasta vuodenvaihteen jälkeen. HMD Globalilta odotetaan uutta Nokia 9 -huippupuhelinta sekä keskiluokan Nokia 7:n myyntiintuloa Kiinan ulkopuolella.

”Palaute ja osallistuminen, josta olemme päässeet nauttimaan viimeisen 12 kuukauden aikana, on inspiroinut meitä paljon tulevan suhteen. Kaiken kaikkiaan, ensimmäinen vuosi on ollut riemastuttava, ja odotamme jo mitä seuraavat 12 kuukautta tulevat tuomaan tullessaan. Olemme erittäin luottavaisia, että niistä on tulossa meidän parhaat toistaiseksi”, kommentoi puolestaan HMD:n varatoimitusjohtaja ja markkinointijohtaja Pekka Rantala.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Niin, mikseiköhän HMD ole julkistanut tarkempia lukuja, 🙄. Eiköhän se ole selvä!.

  • Ink-stressaaja

   Jaa toki selvä tietosi meidän kanssamme, kun mieli kuitenkin tekee.

 2. Hannu

  Tosi hyvin ensimmäiselle vuodelle. 3310👍

 3. Hendriks

  Koska nokia 3310 saa monissa väreissä on se ekologisesti huono valinta!. En usko värikkäiden puhelinten menestykseen.!

Tuoreimmat jutut