Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google julkaisi toisen esiversion Android 8.1:stä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android 8.1 Developer Preview.

Google on julkaissut toisen pääasiassa sovelluskehittäjille suunnatun esiversion tulevasta Android 8.1 -käyttöjärjestelmäversiosta.

Android 8.1 jatkaa kehitystä Android 8.0 Oreosta eteenpäin ja on tyypillinen pienempi päivitys. Suurin uusi asia Android 8.1:ssä on uusi neuroverkkorajapinta, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille raskasta laskentatehoa vaativien koneoppimistoimintojen helpomman hyödyntämisen.

Nyt julkaistu toinen Developer Preview -esiversio Android 8.1:stä aktivoi myös Googlen uusissa Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelimissa käyttöön niiden sisältämän erillisen Pixel Visual Core -piirin ja niiden kameroiden toiminnan pitäisi parantua sekä nopeutua. Google on sisällyttänyt uusimpiin älypuhelimiinsa järjestelmäpiirin rinnalle erillisen, ennen kaikkea kuvankäsittelyyn optimoidun piirin. Vaikka nyt toisessa esiversiossa piiri otetaan käyttöön, ei kaikkea siitä oteta vieläkään irti, vaan Googlen mukaan kyse on vasta varhaisen vaiheen tuesta.

Lisäksi toinen esiversio korjaa ääniongelman Nexus 5X:ssä sekä tuo pieniä käyttöliittymämuutoksia, tuoden tummalla teemalla uuden Bluetooth-laitteiden akkutilan ilmaisimen paremmin näkyviin.

Googlen mukaan nyt julkaistu toinen esiversio on jo lähellä valmista versiota, jonka pitäisi tulla vielä tänä vuonna.

Uusikin esiversio tukee samoja laitteita kuin ensimmäinen: Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player ja Pixel C.

Android 8.1:n uutta neuroverkkorajapintaa voidaan hyödyntää vaikkapa kuvien luokitteluun, käyttäjän toiminnan ennustamiseen tai hakukyselyyn vastaamiseen älykkäällä tavalla. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat toteuttaa jotkin aiemmin omilla palvelimillaan toteuttamista toiminnoista suoraan itse laitteessa, mikä pienentää viiveitä, tuo toiminnot käyttöön myös ilman verkkoyhteyttä ja voi parantaa myös nopeutta. Sovelluskehittäjien etu on myös palvelinkuluissa säästäminen, kun laskenta siirtyy pilvestä käyttäjien laitteisiin.

Lisäksi Android 8.1 tuo lukuisia pienempiä lähinnä pinnan alla tapahtuneita sovelluskehittäjille uusia mahdollisuuksia tuovia uudistuksia. Tällainen on esimerkiksi eri sovelluspakettien suuntaus vähäisen ja normaalin RAM-muistin laitteille, jolloin pienemmällä RAM-muistimäärällä varustetuille laitteille voidaan jaella niille optimoitu sovellusversio. Myös Android 8.0:ssa esiteltyä käyttöjärjestelmän tasoista automaattisen tietojen täytön Autofill-kokonaisuutta on kehitetty eteenpäin usein parannuksin. Yksityiskohtaista tietoa Android 8.1:n tuomista muutoksista löytyy Androidin kehittäjäsivuilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut