Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Onko tulossa erityinen YouTube Edition -puhelin? Googlen tekemä tutkimus paljasti ehkä suunnitelmat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google saattaa harkita erityisen ”YouTube-puhelimen” kehittämistä – ainakin yhtiö on kiinnostunut ihmisten ajatuksista sellaisesta. Android Authority kertoo Googlen tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa tutkittiin asenteita ”YouTube Edition” -Android-puhelimeen. Google omistaa YouTube-videopalvelun.

Asiasta järjestetty kysely ei vahvista, että Googlella todella olisi aikeita kehittää minkäänlaista YouTube-käyttöön sovitettua laitetta, mutta spekulaatioita se toki saa aikaan.

Google voi harkita YouTube-puhelimen räätälöintiä joistakin tietyistä suosituista älypuhelinmalleista yhdessä kumppanin kanssa. Tutkimuksessa mainittiin termeinä niin “YouTube Edition by Android One”, “YouTube Edition by LG”, “YouTube Edition by Samsung” kuin myös vain pelkkä “YouTube Edition.”

Kyselytutkimuksessa kuvailtu YouTube-puhelin olisi varustettu joillakin erikoisominaisuuksilla:

 • YouTwist, jossa kotinäkymä muuttuisi YouTube-videoehdotuksiksi kääntämällä puhelin vaakasuuntaan
 • YouCapture eli oma painikkeensa pääsylle YouTubeen ja videon kuvaamiselle
 • Kotinäkymässä Creator Connect, joka veisi suoraan tiettyihin YouTube-profiileihin
 • Live-lukitusnäkymä: YouTube-videoita pienessä koossa suoraan puhelimen lukitusnäkymässä – ja siitä helppo siirtyminen täyskokoiseen videoon

Kyselytutkimuksessa oli myös kuva puhelimesta. Kuvan puhelin on kuitenkin varsin geneerisen näköinen. Puhelinta tosin kuvailtiin myös tutkimuksessa keskihintaluokan laitteeksi, jonka suurimmat erikoisuudet olisivatkin ohjelmistossa.

Tutkimuksessa esitetty kuva YouTube Edition -puhelimesta.

Tutkimuksessa esitetty kuva YouTube Edition -puhelimesta.

Puhelimelle ehdotetaan myös teknisiä ominaisuuksia, kuten 6,01 tuuman näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2160×1080 pikselillä, 2,2 gigahertsin suoritin, 3 700 milliampeeritunnin akku pikalatauksella, 4 gigatavua RAM-muistia, 12 ja 5 megapikselin takakamerat HD-videokuvauksella, 8 megapikselin etukamera, Dolby Atmos -tilaäänituelliset stereokaiuttimet, sormenjälkilukija sekä joko 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Värivaihtoehtoja voisi olla musta, valkoinen ja punainen – eli YouTuben tunnusvärit. Puhelimen hinnaksi mainittiin 269-299 puntaa eli noin 300-335 euroa.

Lisäksi yhtenä lisätäkynä tutkimuksessa mainittiin myös YouTube Edition -puhelimen käyttäjien saavan 10 gigatavua lisätiedonsiirtoa puhelimen oston mukana maksutta 12 kuukaudeksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Miten olisi sellainen perusominaisuus, että audiota pystyisi toistamaan myös taustalla!. 😂

  • nakke

   Miksi? YouTubea ei ole tehty sitä varten. Tuo kuitenkin onnistuu muilla tavoilla. Ainakin ennen toimi Mozillan selaimella.

   • Hendriks

    Onnistuu maksullisella YouTube Red -palvelulla (ei saatavilla Suomessa.)!.

 2. PJ66

  Eiköhän toi onnistuisi launcherilla. Ei kai nyt sentään omaa luuria tarvitsisi

Tuoreimmat jutut