Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vuotaja paljasti suunnitelman: Samsung aikoo vilauttaa Galaxy S9 -puhelimia jo tammikuun CES-messuilla – vain Galaxy S9+:ssa kaksoiskamera

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo

Samsung aikoo esitellä ensi kerran Galaxy S9 -puhelimia heti vuodenvaihteen jälkeen CES-messuilla Las Vegasissa, kertoo mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass VentureBeat-sivustollaan julkaisemassa artikkelissa. CES-messut järjestetään ensi vuonna 9.-12. tammikuuta.

Uusien huippupuhelintensa täyttä julkistusta Samsung kaavailisi kuitenkin vasta maaliskuulle, kertoo Blass. Siitä mitä kaikkea Samsung aikoo jo tammikuussa paljastaa, ei Blassillakaan ole vielä tietoa.

Ensi vuoden Galaxy S9 -puhelimista on tulossa päivitysversioita tämän vuoden Galaxy S8 -puhelimista. Ne ovat säilyttämässä tutut 5,8 ja 6,2 tuuman kokoiset Super AMOLED -näytöt, ja ”kahden puhelimen sanotaan olevan lähes identtisiä ulkonäöltään edeltäjiinsä nähden”.

Täysin uutena tietona Blass paljastaa myös, etteivät Galaxy S9 ja Galaxy S9+ tulekaan olemaan kuitenkaan teknisesti identtisiä, vaan niissä on koon lisäksi muitakin eroja: vain Galaxy S9+ on saamassa Galaxy Note8:n tavoin taakse kaksoiskameran, minkä lisäksi se tarjoaa 6 gigatavua RAM-muistia, kun pienemmässä Galaxy S9:ssä on tyytyminen 4 gigatavuun.

Molemmissa on kuitenkin samat 64 gigatavua tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, Samsungin tai Qualcommin 10 nanometrin valmistusprosessin järjestelmäpiirit sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Uutta puhelimissa on AKG-stereokaiuttimet.

Takana design uudistuu sen verran, että komponentit on sijoitettu Galaxy S8 -puhelinten horisontaalisen järjestyksen sijaan vertikaalisesti – kamera ylimmäksi ja sormenjälkilukija alimmaksi, mikä toivottavasti korjaa yhden Galaxy S8 -puhelinten suurimmista kritiikin kohteista.

Blass ei ota kantaa uutuuksien muihin teknisiin ominaisuuksiin, mutta aiemmat huhut ovat kertoneet myös päivitetystä kameratekniikasta, jonka ansiosta Galaxy S9 -puhelimet tukisivat jopa 1 000 kuvan hetkellistä sekuntinopeutta videokuvauksessa.

Myöskään Galaxy S9 -puhelinten hintoihin Blass ei ota kantaa. Huhuissa ja analyytikko-arvioissa hintojen odotetaan kuitenkin nousevan. Galaxy S8 -puhelimet tulivat Suomessa myyntiin 829 ja 929 euron hintaisina.

Samsung aikoo esitellä uusien puhelinten rinnalla myös uuden version DeX-telakastaan, joka on tarkoitettu puhelinten liittämiseen suuremman näytön keskusyksiköksi. Uudessa telakassa puhelimen asento ei ole enää pystyssä, mikä mahdollistaa näytön käytön virtuaalihiirenä tai -näppäimistönä työpöytäkäytössä, kertoo Blass.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuinka monena vuotena sitä täytyy samojen huhujen oikein tapahtua, että uskotaan, ettei puhelimia julkaista sen aikaisemmin!. 🙄

  • Hendriks

   Korjaan, huhuille myös Apple aikoo julkaista uutta CES messuilla.

   • Hendriks

    Korjaile sinä vaan itseäsi!. Ei ole kaikki muumit sinulla laaksossa!.

    • Hendriks

     Korjaan. Ei ole kaikki muumit minulla laaksossa!.

Tuoreimmat jutut