Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: Xiaomin tulevassa lippulaivamallissa koko puhelimen etuosan kattava näyttö ja Snapdragon 845 -suoritin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Halvoista, mutta teknisesti hyvistä, lippulaivamalleistaan tunnettu kiinalainen Xiaomi on huhujen mukaan julkaisemassa ensi vuonna uuden Mi 7 -lippulaivamallin. Kyse on seuraajasta nykyiselle Mi 6:lle, johon on saatu parannusta muun muassa tehokkaamman suorittimen ja suuremman näytön muodossa.

Näytön osalta Xiaomin uskotaan seuraavan oman Mi Mix 2 -puhelimensa designia, joskin Mi Mix 2:sta poiketen etukamera on mahdollisesti siirretty Mi 7:ssä näytön yläosaan. Myöskään Applen iPhone X:n tyylistä ”keskipalkkia” puhelimeen ei odoteta, vaan näytön ylä- tai alaosasta on perinteiseen tapaan varattu ohut kaistale etukameralle ja kaiuttimille.

Uudistetun designin lisäksi Xiaomin odotetaan ottavan Mi 7:n myötä myös teknisiä harppauksia, sillä Mi 6:ssa nähdyn 5,2 tuuman FullHD IPS -näytön korvaa Samsungin valmistama kuuden tuuman AMOLED-näyttö. Uuden näytön kuvasuhde on tänä vuonna yleistynyt 18:9-suhde aiemman 16:9-suhteen sijasta.

Suuremman näytön myötä Xiaomin uskotaan siirtävän sormenjälkilukijan Mi 7:ssä puhelimen taakse. Yhtiö on kehitellyt myös omaa versiotaan Applen FaceID:stä, mutta vielä Mi 7:ään teknologia ei ehdi. Sen sijaan yhteistä Applen kanssa ovat puhelimeen tuleva lasinen takakuori ja langaton lataus.

Teknisten tietojen osalta Mi 7:n odotetaan käyttävän Qualcommin Snapdragon 845 -suoritinta, kuuden gigatavun RAM-muistia ja 3 350 mAh:n akkua. Pääkameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja aukkosuhde F/1.7. Puhelimen takaa odotetaan löytyvän myös toinen kamerasensori, jonka tekniikka on kuitenkin toistaiseksi hämärän peitossa.

Tarkkaa tietoa Mi 7:n julkaisupäivästä ei toistaiseksi ole, mutta Xiaomin historian tuntien maalis-huhtikuu näyttää todennäköiseltä ajankohdalta. Puhelimen hinnan odotetaan olevan Kiinassa 2 699 juania eli noin 345 euroa.

Mi MIX 2:ssa näyttö kattaa käytännössä koko etupuolen.

Xiaomin aiemmin julkaisemassa Mi Mix 2:ssa näyttö kattaa käytännössä koko puhelimen etupuolen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Tomm

    Oho, Xiaomi AMOLED näytön kanssa :o

Tuoreimmat jutut