Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportit kertovat: Galaxy S9 -älypuhelimista tulossa Galaxy S8:n hienosäätöä – uudistukset kuitenkin nostamassa hintaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tässä nähdystä Galaxy S8:sta tutun Infinity Display -näytön odotetaan säilyvän myös Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n designin lähtökohtana.

Tässä nähdystä Galaxy S8:sta tutun Infinity Display -näytön odotetaan säilyvän myös Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n designin lähtökohtana.

Huhut Samsungin tulevista Galaxy S9 -huippupuhelimista kiihtyvät. Kun tämän vuoden keväällä nähdyt Galaxy S8 ja Galaxy S8+ toivat Infinity Display -näyttöjensä myötä merkittävän uudistuksen Samsungin huippupuhelinten sarjaan, odotetaan Galaxy S9 -sukupolvesta huomattavasti maltillisempaa uudistusta.

Muun muassa BusinessKorea on nyt käynyt kattavasti läpi lähteidensä perusteella tulevien Galaxy S9 -puhelinten yksityiskohtia. Lisäksi asiaan kantaa on ottanut myös mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass, joka kertoo Samsungin Project Starin käsittävän täysin odotusten mukaan jälleen Galaxy S8 -puhelinten seuraajakaksikon. Blass viittaa myös Intelin suorittimista alun perin tunnettuun tick-tock-malliin, jossa joka toinen suoritinsukupolvi tuo merkittävän arkkitehtuurimuutoksen ja joka toisessa sitä hienosäädetään. Ensi vuonna Galaxy S -puhelimissa on Samsungilla vuorossa ehdottomasti hienosäätövuoden aika, toteaa Blass.

Galaxy S9 -puhelinten merkittävin uudistus edeltäjistään lienee kaksoiskamera, mutta sellainen on Samsungiltakin nähty jo Galaxy Note8:ssa. Galaxy S9:ssä kameraan on kuitenkin panostettu huhujen mukaan toden teolla uudenlaisella, kolmikerroksisella kamerakennolla.

”Galaxy S9:ssä ei ehkä ole markkinan odottamia innovatiivisia ominaisuuksia, me keskitymme parantamaan Galaxy S8:n laitteiston täydellisyyttä sekä innovatiiviseen käyttäjäkokemukseen”, kertoo BusinessKorea nimettömän Samsung-pomon todenneen.

Galaxy S9 -puhelimet julkistetaan mahdollisesti Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla – ainakin näin väittää jo nyt myös BusinessKorea. Viime vuonna julkistus tapahtui vasta MWC:n jälkeen Samsungin täysin omassa tilaisuudessa, mutta ensi vuoden S-sarjalaisia odotetaan myös myyntiin huomattavasti tämän kevään Galaxy S8 -mallien aikataulua edellä.

Minkäänlaisia luotettavia vuotokuvia Galaxy S9 -puhelimista ei ole vielä nähty. Tähän asti kuultujen luotettavimpien huhujen perusteella Galaxy S9 -puhelimiin on tulossa:

 • Pääasiassa Galaxy S8 -puhelimista tuttu design Infinity Display -näytöillä, edelleen 5,8 tuuman (Galaxy S9) ja 6,2 tuuman (Galaxy S9+) koossa ja 18,5:9-kuvasuhteella
 • Galaxy S8 ja Galaxy Note8 -puhelimista tuttu 2D-kasvojentunnistus, minkä lisäksi mukana yhä myös iiristunnistus. Applen Face ID:n kaltaista 3D-kasvojentunnistusta ei ole lähteiden mukaan tulossa vielä Galaxy S9 -puhelimissa. Kasvojentunnistuksen ja iiristunnistuksen toiminnan pitäisi kuitenkin parantua.
 • Takana kaksoiskamera: uusi kolmikerroksinen kamerakenno, joka pystyy jopa 1 000 kuvan sekuntinopeuteen videokuvauksessa. Nykyinen Galaxy Note8 tarjoaa kahdella 12 megapikselin optisesti vakautetulla takakamerallaan 2x optisen zoomin, ja vähintään saman voi odottaa toistuvan myös Galaxy S9 -malleissa.
 • Takana uudenlainen komponenttien (kaksoiskamera, kuvausvalo, mahdollinen sykemittari, sormenjälkilukija) asettelu, jonka myötä sormenjälkilukija olisi helpommin käytettävissä kameraa tahraamatta.
 • Edessä yksi kamera
 • Samsungin Exynos 9810 -järjestelmäpiiri tai Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, sekä Samsungin tekoälylaskentaan räätälöity piiri.
 • Korkeampi hinta kuin Galaxy S8 -puhelimissa, jotka Suomessa tulivat myyntiin 829 ja 929 euron hintaan. Hintaa nostaa muun muassa kalliimpi kameramoduuli. Analyytikkoarvioissa kameramoduulin hinnan uskotaan jopa kaksin-kolminkertaistuvan aiemmasta 60-90 dollariin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mitäs minä sanoin!. 🙄

  Samsungin brändillä ei vain ole vastaavaa voimaa preemiohinnoitteluun kuin Applella!.

  • Hendriks

   Hups, tulipas mölaytettyä kun nyt satun omistamaan Samsungin huippuluurin!.

 2. Hendriks

  En vaan jumalauta usko menestykseen!.

  • Hendriks

   😔😔🙁😟😒😣😞☹️☹️

 3. kukez

  ei taida olla seuraava snapgon 845 kun eivät yleensä käytä 4 mallinimessä että oisko 850 tai 855

  • Hendriks

   Kiinalaisten herrojen metkuja kun ei nelosta ole.!.!?,?,.!!,! 😵😤💩😖😫😩…,.

Tuoreimmat jutut