Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ohjelmistopäivitys hämmentää: GoPro-sovellus asentui Huawein puhelimiin ilman käyttäjien hyväksyntää

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei logo

Huawei aloitti helmikuussa yhteistyön GoPron kanssa ja sopi GoPro Quik -sovelluksen asentamisesta uusille Huawei P10 -puhelimille. Suunnitelmat eivät kuitenkaan osuneet täysin kohdalleen, sillä tuoreen päivityksen yhteydessä myös monet vanhat Huawei-käyttäjät ovat kertoneet GoPro Quickin yllättävästä ilmaantumisesta puhelimilleen.

Toistaiseksi tarkkaa tietoa puhelimista, joita ongelma koskee, ei ole, mutta ainakin Huawei P9:n, Mate 10 Pron ja Honor 9:n käyttäjät ovat kertoneet kärsivänsä ongelmasta. Huawei on todennut itse Android Planetille antamassaan lausunnossa ”lopputuloksen johtuvan sisäisestä virheestä” ja ilmoittanut ohjelmistonkehitystiimin tutkivan tilannetta. Yhtenä mahdollisena syynä ongelmalle on veikattu serverien virheellistä määritystä.

Nopeana ratkaisuna ongelmaan Huawei kehottaa käyttäjiään asettamaan GoPro Quickin tehdasasetuksille ja tämän jälkeen peruuttamaan asennuksen. Vaihtoehtoisesti sovelluksen voi myös jättää puhelimelle, jolloin GoPro Quick tarjoaa mahdollisuuden videoiden editoimiseen muun muassa värifiltterien, tekstien ja hidastusten muodossa.

Tarkemmin GoPro Quickiin voi tutustua alta löytyvältä esittelyvideolta. Huawein puhelinten lisäksi Go Pro Quick on ladattavissa ilmaiseksi myös muille Android-laitteille, iOS-laitteille ja PC:lle. Nyt uutisoidut ongelmat sovelluksen automaattisesta latautumisesta koskevat kuitenkin vain Huawein Android-puhelimia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kiinalaisissa puhelimissa on yhtä sun toista ”ilman lupaa” asennettua!.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001803228.html

  Entinen CIA:n johtaja: Huawei vakoilee Kiinalle

  Nykyisin Motorola Solutionsin -yhtiön johtajana työskentelevä Hayden sanoi, että Huawein rooli on ilmiselvä.

  Haydenin mukaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla on myös suoria todisteita Huawein vakoilutoiminnasta, mutta hän ei kertonut todisteista tarkemmin.

  Suoria todisteita!.

  • PETE

   Päivän paras huulenheitto.

  • iHonor

   Ei vois vittuakaan kiinnostaa jonkun vanhan CIA juntin propaganda väitteet joilla yrittää vaan saada omia vakoilu härpäkkeitä myytyä🙄

  • Hendriks

   Terve vaan kaikki. Olen Kiinan Hendriks!.

 2. TS

  Quik löytyy kyllä ihan tarkoituksella Honor 9:stä, joka oli ensimmäinen Huawein laite, johon sovellus on valmiiksi asennettu nimenomaan näyttävien videoiden laatimista varten. Taisivat tätä promota ihan oma-aloitteisesti ties kuin pitkään, jolleivät vieläkin niin tee, eikä asiassa siten ole mitään negatiivista nähdäkseni. Hyödyllinen sovellus muutenkin, mutta jos ei tykkää, nakkaa roskakoriin.

  • SANDY

   Eka kertaa tais olla P10 ssä tuo tosin itelle se on tullut nyt tuon päivityksen jälkeen kahtena ja jos poistan toisen niin toinenkin poistuu joten uudelleen asennus korjaa tuon ongelman

 3. James

  Omaan Honor 8 on myös tämä Quik ilmestynyt.

 4. Henrik1

  Huawei on todennut itse Android Planetille antamassaan lausunnossa ”lopputuloksen johtuvan sisäisestä virheestä” ja ilmoittanut ohjelmistonkehitystiimin tutkivan tilannetta. Yhtenä mahdollisena syynä ongelmalle on veikattu serverien virheellistä määritystä.

  Vai niin. 🤔

  • Hendriks

   Serverit kyllä toimii, vika sattaa olla tämä NDA joka vaivaa android puhelimia!.

 5. eijatkoon

  Kiinalaiset puhelimet….