Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensi vuoden iPhone-mallit saamassa mojovasti lisää LTE-nopeutta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Applen ensi vuoden iPhone-malleihin on luvassa huomattavasti nykyistä nopeampia LTE-tiedonsiirtonopeuksia uusien modeemipiirien turvin. Näin raportoi Apple-ennustuksistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo.

Kuon mukaan uusia LTE-piirejä Applelle toimittaisi sekä Intel että Qualcomm. Apple on kuitenkin riidoissa Qualcommin kanssa, joten leijonanosa piiritoimituksista, noin 70-80 prosenttia, on ropisemassa Intelin laariin. Muutama viikko sitten huhuttiin, että Apple kehittäisi uusia laitteita tyystin ilman Qualcommin piirejä, mutta ilmeisesti ainakin vielä ensi vuonna Apple joutuisi käyttämään riitakumppaninsa toimittamia piirejä.

Uudet modeemit eivät vielä varsinaisesti edusta 5G-aikakautta, mutta luvassa on silti lisää nopeutta esimerkiksi 4×4 MIMO -ratkaisuilla, kun nykyisellään käytössä on 2×2 MIMO. Tarkempaa tietoa tulevien puhelimien tiedonsiirtonopeuksista ei Kuon raportissa kuitenkaan ole.

Applen on huhuttu kaavailevan omien langattomien piirien kehittämistä. Yhtiön on sanottu toimivan yhteistyössä MediaTekin kanssa päästäkseen käsiksi piirisarjojen lähdekoodeihin. Omien piirien suunnittelu vähentäisi valmistuskustannuksia ja Applen riippuvuutta Intelin ja Qualcommin kaltaisista alihankkijoista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Nopeus, jota suurin osa kuluttajista ei tarvitse.,

  • Henriks

   Peruutan, vastaukseni luin juuri että Uusi Iphone tukee 5G verkkoja joten tämä oli hyvä uutinen .

   • Hendriks

    Et voi peruuttaa toisten viestejä, idiootti!. 🙄

    • Hendriks

     HHhhmmm. Ai niin, minähän se olen. No, minä täss sitten peruuttele vaik Kiinaan…Ming-Chi Kuo!. 🙄

  • Semmosta

   ”Nopeus, jota suurin osa kuluttajista ei tarvitse.,”

   Katos edistystä tullut, enään ei ole, että ” kukaan ei tarvitse.”

  • Hendriks

   Tässä pähkäityäni paremmin hätäistä vastaustani niin todellakin 5G tuki on tulossa uusiin iPhone joten lisä nopeudesta on hyötyä mm kartta sovelluksissa.

 2. Henrik1

  Eikö (nykyiset Huawei P10 ja P10 Plus)…ja myöskin parin viikon sisällä myyntiin (tuleva Huawei Mate 10 Pro) malli tue jo tuota MIMO 4×4 modeemiratkaisua?. 🤔

  • Jokke85

   P10 ei tue, mutta mate 10 pro tukee. Semmoinen tulossa reilu viikon päästä postiin niin pääsee ensiarviot kertomaan.

 3. Robob

  Hienoa, että uskalletaan julkaista reilusti ennustajien ennustuksia. Ennustajia arvostetaan aivan liian vähän. Nostradamus ennusti jo 1500-luvulla, että Apple ottaa muut kilpailijat kiinni LTE nopeuksissa 2019 jKr.

 4. Hendriks

  Tutkimus: VR-lasit mahdollinen riski lasten terveydelle

  http://www.iltalehti.fi/digi/201710302200496814_du.shtml

  !.

Tuoreimmat jutut