Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple julkaisi iOS 11.1.1:n iPhoneille ja iPadeille – korjaa näppäimistöongelman

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iOS 11.1.1 -päivitys on pienikokoinen korjauspäivitys.

iOS 11.1.1 -päivitys on pienikokoinen korjauspäivitys.

Apple on julkaissut iOS 11.1.1 -korjauspäivityksen iPhoneille ja iPadeille.

Uusi päivitysversio korjaa näppäimistöstä ongelman, jossa englannin kielellä kirjoitettaessa ajoittain i-kirjain korjautui virheellisesti A-kirjaimella ja kysymysmerkkisymbolilla.

Lisäksi Applen mukaan iOS 11.1.1 korjaa myös ongelman, jonka johdosta avustajatoiminnon aktivoiva Hei Siri -herätyskomento lakkasi toimimasta.

Edellinen iOS 11.1 -versio julkaistiin lokakuun lopulla. iOS 11.1 toi mukanaan myös yli 70 täysin uutta emojia, eri versioina yhteenlaskettuna satoja.

Lisäksi iOS 11.1 sisälsi myös tietoturva- ja virhekorjauksia ja toimintaparannuksia. Näihin lukeutui paluun tehnyt mahdollisuus siirtyä aiempiin sovelluksiin näytön vasemman reunan 3D Touch -painalluksella. Syystä tai toisesta Apple poisti tämän aiemmin mukana olleen ominaisuuden alun perin iOS 11:stä.

Alun perin syksyn merkittävä iOS 11 -päivitys toi Apple-laitteisiin lukuisia uudistuksia, kuten uuden ensi kertaa muokattavissa olevan ohjauskeskuksen, täysin uuden App Storen sekä ARKitin, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille edistyksellisten lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämisen. Lisäksi iOS 11 uudistaa laajemmin iPadin käyttöä tuoden uudenlaisen moniajon, vedä ja pudota -toiminnon sekä useita lisätoimintoja Apple Pencil -kynälle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Luurix2

  INTERNETIN keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa melskaavien trollien tavoitteena on herättää huomiota ja ärsyttää muita. Jos keskustelija joutuu trollin ansaan ja ilmaisee mielipahansa tai tyrmistyksensä, trollauksella on tapana räjähtää armottomaksi pilkaksi.

  Vuonna 2014 julkaistun laajan kanadalaistutkimuksen mukaan trollaaminen on arkipäivän sadismia. Siinä missä useimmat ihmiset pyrkivät välttämään kivun tuottamista muille, trollaajat päinvastoin etsivät tietoisesti tilaisuuksia muiden satuttamiseen.

  Trollit tuovatkin synkkään kolmikkoon neljännen ulottuvuuden: sadismin.

  Vaikka psykopaatit eivät epäröi vahingoittaa muita ihmisiä, väkivalta on heille ennen kaikkea väline. Narsistit taas puolestaan eivät yleensä reagoi aggressiivisesti, ellei heidän haurasta minäkuvaansa uhata. Machiavellistit ovat taas aivan liian laskelmoivia ottaakseen riskiä mahdollisesta kostosta, elleivät koe saavansa aggressioistaan hyötyä.

  Synkän kolmikon rinnalle on tullut käyttöön uusi käsite synkkä nelikko, dark tetrad, jonka neljännen kulman muodostaa sadismi. Juuri synkän nelikon piirteet näyttävät liittyvän trollaamiseen.

  Tieteellisen Psychological Science -julkaisun artikkeli paljasti neljä vuotta sitten, ettei vahvasti sadistinen ihminen pelkästään nauti ihmisten satuttamisesta, vaan on todella valmis myös panostamaan aikaansa ja energiaansa kärsimysten lisäämiseen. Sadisteilla näyttää olevan sisäinen tarve tuottaa kipua uhreilleen.

  Synkkien persoonallisuuksien erityispiirteitä tutkittiin myös paria vuotta aiemmin tutkimuksessa, jossa vapaaehtoiset koehenkilöt saivat mahdollisuuden kiusata viattomia kohteita kovalla äänellä.

  Sadistisimmat koehenkilöt kasvattivat metelinä käytetyn valkoisen kohinan määrää huomattuaan, etteivät uhrit puolustautuneet.

  Samalla tavoin synkän nelikon piirteitä omaavat trollit etsivät tietoisesti mahdollisuuksia loukata ja nolata muita verkon keskustelijoita.

  • Luurix2

   Oho pitäiskö mennä hoitoo :DD but I like the pain :DDD

   • pekosbili

    Luurix2 sun kommentit kertoo että et ehkä ole henkiksesti ihan terve tapaus

  • SANDY

   Että semmonen avautuminen😶

  • HenkilönKommentti

   Niin, analyyttiset ihmiset pitävät tällaisesta lokeroinnista ja nimien etsimisestä ja onhan tässä varmasti työllistetty monta tutkijaa, joiden tuotoksiin vedoten perustellaan sitten hienoja hoitomuotoja, mahdollisesti.

   Mutta ”kyllä kansa tietää” sadismia – henkistä ja fyysistä – olleen tarjolla läpi ihmissukupolvien, kuin myös niitä, jotka hakeutuvat sen vastakappaleiksi. Osalle ihmisistä sillä ei ole merkittävää käytännön merkitystä, toiset taas ärsyyntyvät kovasti.

   Käyttäytymisen tutkiminen ja sen hyödyntäminen on suuressa suosiossa sosiaalisen median yrityksissä ja valtiollisten toimijoiden parissa. Sen avulla voi lisätä myyntiä ja vaikuttaa ihmisen mielipiteisiin ja ratkaisuihin.

   Ihminen siis itse vaikuttaa omalla käyttäytymisellään manipulointien tehokkuuteen.

   Mutta mitä itse artikkeliin tulee, on huomattavaa miten ripeällä tahdilla korjauksia tulee. Apple on selvästi panostanut asiaan.

Tuoreimmat jutut