Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple osti ohuempaa kameratekniikkaa kehittäneen yrityksen – Nokian sijoitusyhtiö oli toiminut rahoittajana

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

QuantumFilmin esittelyä.

QuantumFilmin esittelyä.

Apple on ostanut uudenlaista kamerakennoteknologiaa kehittävän InVisage Technologies -yrityksen, raportoi TechCrunch. Apple vahvisti yritysoston tutulla lausunnollaan pienten teknologiayhtiöiden hankinnasta ajoittain, ja kieltäytymisestä tulevista suunnitelmista keskustelemisesta.

InVisagen uuden QuantumFilm-kamerakennon pitäisi tuoda kuviin enemmän valoa, vaikka kameramoduulista samalla pystyttäisiin tekemään kooltaan ohuempi.

QuantumFilm-kennon rakenteen vertailua nykypäivänä älypuhelimissa tyypilliseen BSI-kennoon.

QuantumFilm-kennon rakenteen vertailua nykypäivänä älypuhelimissa tyypilliseen BSI-kennoon.

InVisagen uudessa QuantumFilmissä on kyse kamerassa käytettävästä materiaalikerroksesta, joka pystyy imemään valoa uudella tehokkaammalla tavalla. Teknisesti se sisältää pieniä nanokoon kvanttipisteitä. QuantumFilmin avulla voidaan havaita enemmän fotoneja, tallentaa enemmän elektroneja ja näin kuviin tarvittavaa informaatiota sekä toistaa värejä tarkemmin – ja kaikki tämä aiempaa ohuemmassa kameramoduulissa.

Erona tavanomaisiin piipohjaisiin kamerakennoihin InVisagen QuantumFilm-kerros voi olla jopa kymmenen kertaa ohuempi ja taltioida silti saman määrän valoa.

Applen suunnitelmia teknologialle ei vielä tiedetä. Viime vuosina iPhoneissa on nähty poikkeuksetta kamerakohouma, josta tulevaisuudessa eroon pääsemisessä nyt hankitusta teknologiasta voisi olla apua.

InVisagella on ainakin 27 patenttia sen kehittämiin teknologioihin liittyen.

Yritysosto on mahdollisesti tapahtunut jo viime vuoden marraskuussa, sillä silloin InVisagen sosiaalisen median kanavat yhtäkkiä hiljenivät.

Applen InVisagesta maksamaa kauppahintaa ei tiedetä, mutta kovin pieneksi se tuskin on jäänyt, sillä yritys oli ehtinyt keräämään rahoitusta jo 98 miljoonaa dollaria. Rahoittajien joukossa oli myös Nokian riskisijoitusyhtiö Nokia Growth Partners, yhdessä InterWest Partnersin, Intel Capitalin, CRV:n ja GGV Capitalin kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Lupaa hyvää, 👍.

  ”Applen InVisagesta maksamaa kauppahintaa ei tiedetä, mutta kovin pieneksi se tuskin on jäänyt,”

  Pikkurahoja Applelle joka tapauksessa!.

 2. Luurix2

  👍 Tulevaisuuden iPhone kamerat ovat enää hyvin vähän huonompia kuin edeltäjänsä. 😂 😂 😂

  • Luurix2

   Mulla hikkyllä keitti lopullisesti yli täällä vanhempien kellariss :DD

Tuoreimmat jutut