Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iPhone X avattu ja tutkittu – mielenkiintoisia ratkaisuja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

L-kirjaimen muotoinen kaksiosainen akku erottuu avatusta iPhone X:stä selvästi.

Applen vastikään julkaistun iPhone X:n ulkoasu poikkeaa reilusti totutusta, ja iFixit-sivuston raportin ansiosta tiedämme nyt, että myös sisäpuoli on jokseenkin uniikki.

Mielenkiintoisimpia iPhone X:n sisuskaluista lienevät sen akku ja piirilevy. Akusta on tilan säästämiseksi tehty tavallisesta poiketen kaksiosainen, ja se erottuu kuvista selvästi L-kirjaimen muotoisena alueena. Piirilevy puolestaan on ikään kuin taiteltu ennen yhtenäiseksi juottamista, jonka myötä se sisältää enemmän komponentteja kuin iPhone 8:n vastaava vieden samalla reilusti vähemmän tilaa.

Applen iPhone X:ään on saatu mahdutettua tekniikkaa ennennäkemättömän tiheästi, joka mahdollistaa sen, että erittäin tehokas laite on kuitenkin verrattain ohut. Muihin merkittäviin eroavaisuuksiin edeltäviin iPhone-malleihin verrattuna lukeutuu muun muassa uudenlainen kannatin takakaksoiskameralle, jonka iFixit uskoo toimivan eräänlaisena suojatyynynä herkästi vaurioituvalle tekniikalle. Myös Lightning-liitäntä on saanut ympärilleen uudenlaiset pidikkeet ja ruuvit.

Asteikolla nollasta kymmeneen iPhone X sai arvosanan kuusi, kun kymmenen tarkoittaa erittäin helppoa korjattavaa. Laite keräsi kehuja suhteellisen helposti vaihdettavasta näytöstä ja akusta, mutta esimerkiksi haljenneen takalasin vaihtaminen edellyttää käytännössä koko laitteen purkamista ja suurta työmäärää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Kaunista insinöörityötä, 👍.

  2. Henrik1

    Applen iPhone X:ään on saatu mahdutettua tekniikkaa ennennäkemättömän tiheästi, joka mahdollistaa sen, että erittäin tehokas laite on kuitenkin verrattain ohut.
    Voi tulla vielä ongelmia,niinkuin Samsung Galaxy Note (oliko se nyt 6 vai 7 🤔) mallille kävi ja vedettiin kokonaan myynnistä markkinoita pois.

  3. Henrik1

Tuoreimmat jutut