Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook teki jälleen huikean tuloksen – liikevoitto kasvoi 64 prosentilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

facebook logoFacebook on kertonut heinä-syyskuun tuloksestaan. Sosiaalisen median jättiyhtiön liiketoiminta kasvoi vauhdikkaasti vuoden kolmannellakin neljänneksellä.

Facebookin liikevaihto kasvoi 47 prosenttia 10,3 miljardiin dollariin, liikevoitto 64 prosenttia 5,1 miljardiin dollariin ja nettotulos 79 prosenttia 4,7 miljardiin dollariin. Facebookin liikevoitto ylsi 50 prosenttiin liikevaihdosta ja nettotuloskin 45,5 prosenttiin. Kannattavuus oli näin huikealla tasolla liikevaihdon kasvaessa kuluja nopeammin.

Jatkosta Facebook puhui varovaisesti, sillä se on Yhdysvalloissa tällä hetkellä viime vuoden presidentinvaaleihin liittyvien Venäjän vaikutustoimien tutkinnan osalta kovassa paineessa.

Facebook kertoikin, että sen kulut tulevat kasvamaan jatkossa vauhdikkaammin. Syynä ovat kasvavat panostukset palvelun turvallisuuteen Venäjän kaltaisten toimien estämiseksi jatkossa, videosisällön kasvava osuus palvelusta sekä suuret panostukset tulevaisuuden teknologioihin, kuten tekoälyyn ja virtuaali- ja lisättyyn todellisuuteen.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg

”Yhteisömme jatkoi kasvuaan ja liiketoimintamme sujuu hyvin”, kommentoi Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg. ”Mutta millään ei ole merkitystä, jos palveluitamme käytetään tavoilla, jotka eivät tuo ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Otamme vakavasti väärinkäytösten estämisen alustallamme. Panostamme turvallisuuteen niin paljon, että se vaikuttaa kannattavuuteemme. Yhteisömme suojeleminen on tärkeämpää kuin voittojemme maksimointi.”

Syyskuuhun asti mitattuna Facebookin päivittäisten käyttäjien määrä nousi jo 1,37 miljardiin ja kuukausittain aktiivisten käyttäjien määrä 2,07 miljardiin, molemmissa kasvua 16 prosenttia vuotta aiemmasta. Mielenkiintoisesti Facebook kertoi nyt arvioivansa aiemman kuuden prosentin sijaan 10 prosenttia sen käyttäjistä koostuvan rinnakkaisista tileistä yhdelle ihmiselle. Lisäksi huijaustilejä Facebook arvioi aiemman yhden prosentin sijaan olevan nyt 2-3 prosenttia.

Facebook kertoi myös sen Instagramin Stories-toiminnon käyttäjämäärän nousseen jo 300 miljoonaan, kuten myös WhatsAppin vastaavan Tila-toiminnon.

Mobiili toi Facebookin liikevaihdosta jo 88 prosenttia.

Kassassa Facebookilla oli syyskuun lopussa rahavaroina ja sijoituksina arvopapereihin 38,29 miljardia dollaria.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut