Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung vaihtoi kerralla koko ylimmän johtonsa – muistipiirit toivat ennätystuloksen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo

Samsung Electronics on kertonut kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä myös merkittävistä johtajamuutoksista. Samsung Electronicsin koko ylin johto vaihtuu, kun jaetulle toimitusjohtajan paikalle nousee kolme uutta nimeä.

Uudet toimitusjohtajuuden jakajat ja yksiköiden johtajat ovat Kim Ki-nam (komponentit), Kim Hyun-suk eli HS Kim (kulutuselektroniikka) sekä Koh Dong-jin eli DJ Koh (IT- ja mobiili).

Aiemmin komponenttiliiketoimintaa johtanut Kwon Oh-hyun kertoi erostaan johtajapaikoilta reilut kaksi viikkoa sitten. Tämänpäiväisen ilmoituksen myötä uudistuu myös kahden muun yksikön ylin johto. Kaksi muuta aiempaa toimitusjohtajuuden jakajaa, Yoon Boo-keun ja Shin Jong-kyun, irtisanoutuvat myös Samsungilta.

Samsung raportoi heinä-syyskuulta kaikkien aikojen ennätystuloksen. Bisnes luistaa siis erinomaisesti, vaikka muuten Samsungilla on merkittäviä haasteita omistajasuvun nokkamiehenä toimivan Lee Jae-yongin saatua viiden vuoden vankeustuomion lahjuksesta sekä väärästä valasta oikeudessa.

Samsungin ennätystulos syntyi erityisesti muistipiirien kovan kysynnän myötä. Muistipiirien tuoma liikevaihto kasvoi 65 prosenttia vuotta aiemmasta heinä-syyskuussa ja ne sisältävän puolijohdesegmentin liiketulos lähes kolminkertaistui 9,96 biljoonaan woniin eli noin 7,65 miljardiin euroon. Liikevoittomarginaali puolijohteissa oli hurjat 50 prosenttia kysynnän nostamien hintojen ansiosta. Muistipiirikysyntää vauhdittavat niin palvelin- kuin myös älypuhelinmarkkinoiden hyvä kehitys.

Samsungin oma älypuhelinmyynti kirjautuu IT- ja mobiiliyksikköön, jonka liikevaihto kasvoi 23 prosentilla. Viime vuonna yksikön tuloksen söi lähes kokonaan katastrofi Galaxy Note7 -puhelimen kanssa. Nyt liiketulosta syntyi jälleen 11,9 prosenttia liikevaihdosta, 3,29 biljoonaa wonia, eli noin 2,5 miljardia euroa.

Kulutuselektroniikan ja näyttöpaneelien myynnillä Samsung puolestaan ansaitsi vuotta aiempaa vähemmän. Näyttöpaneelien liikevaihto kasvoi asiakkaan uuden tuotteen myötä 17 prosentilla, mutta kulut kasvoivat vielä nopeammin tuotannon kasvattamispanostusten takia. Samsung valmistaa ainoana toimittajana OLED-näyttöpaneeleja Applen uuteen iPhone X:ään.

Kokonaisuutena Samsung Electronics teki heinä-syyskuussa 62,05 biljoonaa wonia eli noin 47,7 miljardia euroa liikevaihtoa, 14,53 biljoonaa wonia eli 11,2 miljardia euroa liiketulosta ja 11,19 biljoonan wonin eli 8,6 miljardin euron nettotuloksen.

Koko Samsungin tulosesitys löytyy tästä (PDF-dokumentti)

Samsungin heinä-syyskuun 2017 yksikkökohtaiset tulosnumerot.

Samsungin heinä-syyskuun 2017 yksikkökohtaiset tulosnumerot.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Hyvä päätös Applelta valita Samsung näyttöpanelien toimittajaksi. 👍 Olisihan se ollut noloa, jos vajaan 1,5k€:n puhelimeen olisi parissa viikossa palanut haamukuvia.

  • Luurix2

   Ei tule uudessa iPhonessa näyttöön haamukuvia, kun ne ovat itsetuulettuvaa mallia sillä koko näyttö pullahtaa ulos kännykän kuoresta ajan mittaan.

 2. Hendriks

  Hyvä tulos, parhaat myy, 👍.

Tuoreimmat jutut