Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Electronics teki taas ennätystuloksen – toimitusjohtaja irtisanoutui korruptiokriisin keskellä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kwon Oh-hyun.

Kwon Oh-hyun.

Samsung Electronicsin toimitusjohtajana vuodesta 2012 toiminut Kwon Oh-hyun on aikeissa jättää tehtävänsä. Toimitusjohtajuuden lisäksi Kwon Oh-hyun toimi myös Samsungin komponenteista, ennen kaikkea muistipiireistä ja näyttöpaneeleista vastaavan Device Solutions -yksikön johtajana sekä Samsung Displayn toimitusjohtajana.

Kwon Oh-hyun ei jätä tehtäviään vielä välittömästi. Hallituksessa varapuheenjohtajana ja jäsenenä hän aikoo toimia maaliskuuhun 2018 asti, mutta muiden pestien päättymisen ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Samsungin toimitusjohtajuus on ollut jaettu myös kahdelle muulle henkilölle.

Kwon Oh-hyun lähtee aikana, jolloin Samsungin tulos on ennätystasolla, mutta yhtiö on silti, lähtevän johtajan omin sanoin, ”ennennäkemättömässä kriisissä”. Syynä kriisiin on Samsungin omistajasuvun uuden polven nokkamiehen Lee Jae-yongin saama viiden vuoden vankeustuomio lahjuksen antamisesta sekä väärästä valasta oikeudessa.

Leen ohella lahjusjupakka vei Samsungilta useita muitakin korkean aseman johtajia. Esimerkiksi Samsung Electronicsin tärkeimpiin johtajiin lukeutunut Choi Gee-sung jätti myös aiemmin tehtävänsä.

Samsung tiedotti Kwon Oh-hyunin lähtemisestä samana päivänä, kun se kertoi ennakkotietoja heinä-syyskuun tuloksestaan. Samsungin mukaan se on jälleen tekemässä uuden tulosennätyksen, kun päättyneen neljänneksen 62 biljoonan wonin liikevaihto on tuomassa 14,5 biljoonan wonin eli 10,8 miljardin euron liikevoiton. Liikevaihto kasvoi näin 29 prosenttia vuotta aiemmasta ja liikevoitto lähes kolminkertaistui.

”Teemme onnekkaasti ennätystuloksia juuri nyt, mutta tämä on aiempien päätösten ja investointien hedelmien keräämistä”, kommentoi Kwon Oh-hyun itse ennätysmäisiä tulosnumeroita. ”Kohdatessamme ennennäkemättömän kriisin, uskon ajan nyt tulleen yhtiön aloittamiselle alusta, uudella hengellä ja nuorella johdolla vastatakseen paremmin nopeasti muuttuvan tietotekniikka-alan tuomiin haasteisiin.”

Samsung Electronicsin kannattavuutta viime aikoina on parantanut erityisesti kova kysyntä sen valmistamille muistipiireille muiden yksiköiden, kuten älypuhelinten, tehdessä kohtuullisen hyvää tulosta samanaikaisesti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Faktaa pöytään

  ”Teemme onnekkaasti ennätystuloksia juuri nyt, mutta tämä on aiempien päätösten ja investointien hedelmien keräämistä”

  Tällä tarkoitettaneen mm. niitä maailmanlaajuisia massairtisanomisia pari-kolme vuotta sitten? Pääkonttorilta ulos 10 000+, Suomestakin hyvä osuus kolmessa aallossa, jotka siirtyneet nyt hyviltä osin kilpailijoille, Huawei mukaan lukien. Lähtihän Samsungin Suomen puhelinpuolen myyntipäällikkökin äsken (taas) firmasta, oma-aloitteisesti tosin. Häntä aiempi, jonka johdossa Samsung Suomessa rajusti kasvoi, siirtyi jo pari vuotta sitten kilpailijalle, Huawein johtoon, mikä taasen näkyy nyt Huawein kovana nousuna ja ykkössijana Suomen markkinoilla, ihan oikeutetusti tosin.

  Toki varmasti oivallisen hetken tiettyjen Samsungin laitteiden hintojen melko kova suhteellinen nousu ominaisuuksiin ja kustannuksiin nähden lienee vaikuttanut myös tähän tulokseen.

 2. Hendriks

  En usko menestykseen.!

  • JuhoV

   Eipä hätää omistan jo Samsung Galaxy Note 8:in.

   • Iama Nieger

    Kahdeksan:in

    • JuhoV

     Se on numero ei teksti.

  • Hendriks

   Heittäkää mua pölkyllä.!

 3. Hendriks

  Toimivat siis yrityksen parhaaksi!. Etelä-Koreassa oikeus sentään toimii!. 👍

Tuoreimmat jutut