Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen HomePodista lisätietoa – muun muassa rajoitetummat Siri-toiminnot

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen iOS 11.2 -käyttöjärjestelmäversion betatestaus aloitettiin tällä viikolla. Se tuo mukanaan muun muassa SiriKit-tuen, joka helpottaa sovellusten suunnittelua myös joulukuussa julkaistavalle HomePod-kaiuttimelle.

Huomionarvoista on se, että Applen Siri tunnistaa HomePodille tehdyt SiriKit-pyynnöt, jotka sitten lähetetään iOS- laitteelle. Näin ollen HomePod tarvitsee siis tuekseen vaikkapa iPhonen tai iPadin, jotta Siri-virtuaaliavustajan käyttäminen onnistuu.

Lisäksi HomePodin kautta pystyy toistaiseksi käyttämään ainoastaan listoja, muistiinpanoja ja viestipalveluita. Näin ollen SiriKit-käyttö on, ainakin aluksi, huomattavasti rajoitetumpaa kuin muilla Applen laitteilla. Edellä mainittujen lisäksi HomePodilla pystyy kuitenkin kontrolloimaan vaikkapa toistettavaa musiikkia monipuolisesti.

Apple pyrkii HomePod-kaiuttimellaan erottumaan muista vastaavista edukseen esimerkiksi suuremmalla panostuksella musiikkiin älytoimintojen lisäksi. Uutuuskaiutin julkaistaan joulukuussa 349 Yhdysvaltain dollarin hintaan ja se tulee myyntiin aluksi vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Täysin turhia laitteita, 🙄.

  • Hendriks

   Olen Hendriks ja täysin turha, 🙄.

 2. HenkilönKommentti

  Nämä avustajat olisivat enemmän käyttökelpoisia, jos ne ymmärtäisivät kontekstin.
  Mitä itse laitteeseen tulee, niin on kätevää, jos voi sanallisesti ohjailla kodin laitteita ja musiikkikin kuuluu paremmin. Vielä kätevämpää, jos voisi käskyttää tyyliin: Näytä Ylen viimeisin uutislähetys tv:ssä/ipadissä.

Tuoreimmat jutut