Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Rantautuuko tämä myös Suomeen? Uusista iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -puhelimista yritetään päästä kiireellä eroon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 8

Syyskuussa julkaistut iPhone 8 ja iPhone 8 Plus saivat teknologiasivustojen arvosteluissa hyvän vastaanoton, mutta varsinaisia myyntimenestyksiä puhelimista ei ole tullut. Pitkälti viime vuoden iPhone-malleja muistuttavat uutuudet eivät ole herättäneet kuluttajien mielenkiintoa samalla tavalla kuin perjantaina julkaistava iPhone X, ja myös osa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan ostaneista harkitsee jo päivitystä iPhone X:ään.

Eilen julkaistussa uutisessaan Yahoo Finance kertoo, miten elektroniikkaan keskittynyt Decluttr.com-sivusto on saanut huomattavan määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus vaihtopuhelimia. Decluttrin digitaalisen markkinoinnin johtaja, James Bell, kommentoi ilmiötä seuraavasti:

”Ajattelimme, että se (iPhone 8) olisi vain iPhone 7:n kaltainen (vaihtomäärissä mitattuna), mutta vaikuttaa siltä, etteivät ihmiset ole erityisen tyytyväisiä iPhone 8:aan. Näin ei vain tapahdu. Meillä ei ole koskaan ollut näin paljon iPhoneja kuukauden sisällä julkaisun jälkeen.”

Decluttrin julkaisemien tilastojen mukaan seitsemän prosenttia viime kuussa ostetuista puhelimista oli iPhone 8 -puhelimia, kun viime vuonna vastaava luku iPhone 7:n kohdalla oli noin prosentti. Myös iPhone 8 -puhelinten hinnat ovat olleet laskussa ja 256 gigatavun iPhone 8 voi vaihtaa omistajaa vain 500 dollarilla, kun normaali jälleenmyyntihinta on 849 dollaria. Hintojenlasku ei koske pelkästään käytettyjä puhelimia, sillä esimerkiksi Kiinassa uusia iPhone 8 -puhelimia on myyty alennuksessa.

Lähiviikot ja iPhone X:n saapuminen kauppoihin näyttävät, miten syyskuussa ostettujen iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelinten käy Suomessa. Toistaiseksi sivustoille, kuten Tori.fi ja Huuto.net, uusia iPhone-puhelimia on tullut yksitellen myyntiin, mutta määrät ja hinnat ovat pysyneet aisoissa. Esimerkiksi iPhone 8:n 64 gigatavun mallin saa käytettynä halvimmillaan noin 700 eurolla, kun uutena puhelin maksaa Suomessa noin 800 euroa.

Apple siirtyy langattomaan lataukseen nyt, kun sen jatkuvasti lataamista kaipaavien mobiililaitteiden lukumäärä on kasvanut. Ensi vuoden puolella tuleva Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonen, Apple Watchin kuin myös AirPods-kotelon.

iPhone X:n julkaisun lähestyminen on tuonut maailmalla myyntiin suuren määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelimia. Suomessa käytettyjen puhelinten määrät ja hinnat ovat toistaiseksi pysyneet aisoissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Meriselitys

  Jaa että puhelin palautetaan ennen kuin uusi on myytävänä?

  • Luurix2

   Pahoin pelkään että sama otsikossa mainittu trendi jatkuu myös iPhone X:n suhteen.

 2. M

  Mikäli tämä toteutuu, tulee iPhone kasista ainakin itselleni todella houkutteleva vaihtoehto uudeksi puhelimeksi. Uskon, että jo 100 euron hinnanalennus lisäisi kapulan myyntiä merkittävästi.

  Monesti arvosteluissa iPhone kasiplussaa on hehkutettu hyväksi malliksi, mikäli kokee kympin liian kalliiksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ne ihmiset jotka maksavat 930€ puhelimesta, ovat myös valmiita maksamaan 1200€.

  • Kairaaja

   Ja koetko sitten, että ne jotka ovat valmiita maksamaasen 1200€, ovat valmiita maksamaan seuraavasta mallista 1500€? raja tulee näissä vastaa koht, ellei jo ole tullut. 500€ vielä jotenki viittii laittaa luurii, siinäkin jo ylihintaa.

   • M

    Tällä hetkellä eivät välttämättä ole, mutta mikäli hintojen nousu jatkuu samaan tahtiin pikkuhiljaa, niin yli tonnin lippulaivat tulevat olemaan normi.

    Ja alle viidelläsadalla nyt ei ole huippupuhelinta saanut kymmeneen vuoteen.. Kummasti lippulaivamallit heiluvat aina myydyimpien mallien joukossa vaikka maksavatkin.

    • Luurix2

     ”Ja alle viidelläsadalla nyt ei ole huippupuhelinta saanut kymmeneen vuoteen.”

     Mitäköhän ominaisuutta noissa alle viidensadan kännyköissä jää kaipaamaan? 🤔

     • M

      Tehokkain prosessori, oikeasti hyvä kamera, vesitiiviys ja kunnon näyttö, ajan tasalla oleva softa. Näin alkajaisiksi.

     • Kuukkeli

      Ei mitään. Esim. Oneplussassa ihan tarpeeksi tehoja ja muistia tuohon hintaan. Joku vinkuu että ”saa tehokkaimman prossun” mitähän sillä sitten tekee? Monella muullakin prossulla hoituu ihan samat hommat. Ei kukaan sitä tehokkainta autoakaan aina osta… nopea prossu puhelimessa missä huonot ominaisuudet 1000e, ei kiitos.

     • Redbell

      Jep. Esim. Honor 9 450€.

 3. Hendriks

  Todennäköisesti kyse melko marginaalisesta ilmiöstä, harva vaihtaa puhelinta yhtä usein kuin sukkia!.

 4. Jussi

  Surkuhupainen kuva applen langattomasta latauksesta, Apple’s wireless load system for iPhone, Clock and Earphone, works if you put it exactly in a certain place. Apple’s new innovation, which has been with its competitors for several years.

 5. Mrnahsjobisnes

  Elkää herranjumala ostako ios tuotteita enää mikö teitä vaivaa ne vaan huononee joka vuos

Tuoreimmat jutut