Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudet iPhonet saivat ensimmäiset arvostelunsa – näin puhelimet otettiin vastaan maailmalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Viime viikolla julkistetut iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ovat saaneet tällä viikolla ensimmäiset arvostelunsa eri teknologiasivustoilta. Aiemmin tänään julkaisimme myös Mobiilissa ensikokemuksia kummastakin puhelimesta.

Toistaiseksi Applen lippulaivapuhelimena esittelemä iPhone X ei ole päätynyt arvostelijoiden käsiin, mutta muun muassa uudistetusta iOS 11 -käyttöjärjestelmästä, langattomasta latauksesta ja parannetusta kamerasta on saatu hyvä kuva iPhone 8:n ja ja iPhone 8 Plussan kautta.

Yleisesti arvosteluissa kehuja ovat keränneet erityisesti parannukset suorituskyvyssä (uusi A11 Bionic -suoritin) ja kamerassa. Myös uudistettu iOS 11 on saanut pääasiassa positiivista palautetta, samoin kuin langaton lataus, vaikka jälkimmäinen on todettu selvästi tavallista latausta hitaammaksi.

Eniten kritiikkiä arvosteluissa on kerännyt iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan vanhentunut design, jossa puhelinten koko suhteessa näytön kokoon on suuri. Samalla kritiikkiä ovat keränneet monet iPhone 7:stä tutut kritiikin aiheet, kuten kuulokeliitännän puuttuminen, kameran aiheuttama kohouma puhelimen takana ja suhteellisen kallis hinta.

Kokonaisuudessa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan saamat arvosanat ovat olleet hyviä, jääden kuitenkin numeron tai pari huippupisteistä. Neljä viidestä teknologiasivustosta antoi puhelimille arvosanan 4 / 5 tai 8 / 10, ainoana poikkeuksena Engadget, jonka arvostelussa iPhone 8 sai 91 pistettä sadasta ja iPhone 8 Plus 92 pistettä sadasta.

Linkit eri teknologiasivustojen arvosteluihin löytyvät alta.

Wired

Arvosana: 8 / 10

Arvostelu luettavissa Wiredin kotisivuilta.

The Verge

Arvosana: 8 / 10

Arvostelu luettavissa The Vergen kotisivuilta.

Mirror

Arvosana: 4 / 5

Arvostelu ja arvosteluvideo nähtävissä Mirrorin kotisivuilta.

Engadget

Arvosana: 91 / 100 (iPhone 8) ja 92 / 100 (iPhone 8 Plus)

Arvostelu luettavissa Engadgetin kotisivuilta.

Digital Trends

Arvosana: 4 / 5

Arvostelu luettavissa Digital Trendsin kotisivuilta.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Liian korkeita arvosanoja!. Screen-to-body ratiot ovat näissä aivan liian alhaiset vuodelle 2017, olisivat edes hieman pienentäneet reunuksia, 👎.

  Jos nämä saavat 92/100 tai 4/5 niin X saa varmaankin täydet pisteet, 🙄.

  • kk

   Screen to body ratio tuskin on puhelimen merkittävin ominaisuus,

 2. Vili

  Täysin ansaitut arvosanat, joskin olisin itse antanut korkeammat.

 3. Henrik1

  Ip68 suojaluokitus puuttuu ja ja akunkesto sama tai jopa heikompi,mitä iP 7/7 Plus on. =/

 4. KIME1980

  Onhan tuolla Screen to body ratiolla nyt ihan älyttömän suuri merkitys yksi tärkeimmistä ”ominaisuuksista” seuraavaa puhelinta valittaessa.Ihan liikaa pisteitä sai kyllä nämä ominaisuuksiinsa nähden vaikka toki mukana on myös paljon hyvääkin. No eipä markkinoilta löydy tällä hetkellä täysin itselleni sopivaa puhelinta joten odotellaan. Jotenkin tuntuu että yksikään valmistaja ei halua edes tehdä täydellistä puhelinta koska sitten olisi vaikea myydä seuraajaa.

 5. Jarmo

  Itse pidän siitä, että puhelimessa on jtn muutakin kuin näyttö etupuolella. Vähemmän virhepainalluksia. Siksi voisi i luuri sopia itelle.

 6. Sopulit mukaan

  Miksei amerikkalaislehdet kehuisi amerikkalaista tuotetta?

 7. Mies

  Surureunoista täys kymppi.

Tuoreimmat jutut