Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Tällaista uutta mobiililaitetta Microsoft kehittää – ei todellakaan aivan tavallinen älypuhelin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft logo

Microsoftin on tiedetty suunnittelevan paluuta mobiililaitemarkkinoilla uudenlaisella laitteella. Nyt Windows Central -sivusto on jälleen taustoittanut lähteidensä perusteella, mitä Microsoftilla oikein on kehitteillä.

Tavallisten älypuhelinten markkinoilta Microsoft on poistunut. Lumioiden myynti on ajettu alas pikku hiljaa viimeisen vuoden aikana, samoin kuin myös Windows 10 Mobilen kehitystyö – sille on luvassa enää virhekorjauksia ja muita pieniä yhteensopivuuspäivityksiä, mutta ei merkittäviä uusia toimintoja.

Näin ei ole yllättävää, että Microsoftin tuleva mobiililaitekaan ei tule perustumaan Windows 10 Mobilelle, vaan uudelle versiolle täydestä Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Windows Centralin mukaan Microsoftin laite voisi hyödyntää Windows Core OS -ydintä sekä uutta CShelliä, joka mahdollistaa mukautuvan käyttöliittymän erilaisiin – ja mahdollisesti muuntautuviin laitteisiin.

Muuntautuminen olisikin yksi Microsoftin kehittämän laitteen avainominaisuus. Lähteiden mukaan Andromeda-nimellä tunnettu prototyyppilaite olisi taittuvaa mallia: kiinni taitettuna se mahtuisi taskuun ja avaamalla siitä tulisi muistikirjamainen tabletti. Tosin Windows Centralin lähteet eivät ole vielä pystyneet paljastamaan, onko laitteessa kaksi erillistä vai yksi taipuva näyttö. Muista laitevalmistajista esimerkiksi ZTE esitteli hiljattain oman Android-käyttöjärjestelmällä ja kahdella näytöllä varustetun taittuvan Axon M -laitteensa. Microsoftin laite voisi muistuttaa sen aikanaan esittelemää Courier-konseptia.

Microsoftin laitteessa erityistä huomiota oltaisiin kiinnitetty kynätoimintoihin sekä Windows Ink -piirtotoimintoihin. Laite toimisi myös puhelimena, mutta se ei Windows Centralin mukaan olisi keskeinen painopiste laitteessa. Kaiken kaikkiaan Microsoft todennäköisesti pyrkii asemoimaan uutuutensa muuten kuin suoraksi älypuhelinten kilpailijaksi. Älypuhelimen sijaan laite voisi olla ennemminkin ”digitaalinen taskumuistikirja”.

Varmaa Microsoftin kehittämän uuden laitteen markkinoilletulo ei vielä ole. Lisäksi myös sen yksityiskohdat ovat vielä säilyneet hämärän peitossa. Toistaiseksi ei vielä tiedetä laitteen nimeä, hintaa, tarkkaa kokoa ja ulkonäköä eikä teknisiä ominaisuuksia. Laitteen pitäisi kuitenkin perustua ARM-suorittimelle eli sisältää todennäköisesti Qualcommin tuleva huippujärjestelmäpiiri.

 

Microsoftin aikatauluksi laitteelle kerrotaan ”joskus vuoden 2018 aikana”, jos laite nyt lopulta markkinoille tulee.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei tule menestymään, Microsoft ja mobiililaitteet on niin nähty!. 👎

  • Hendriks

   Olen niin tyhmä!. 👎

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Siis että joku kantaisi mukana tällaista vielä puhelimen lisäksi? Laite, joka ei tee mitään, millä ei tee mitään, mikä ei korvaa yhtään mitään ja tuo vain lisää kannettavaa. Mä todella toivon, että tämä ei ole se ”surface-laite”, jota Microsoft on hautonut jossain ideakeskuksessaan pari vuotta. Tai sitten on taas mennyt muutama sata miljoonaa dollaria kehitysrahoja hukkaan.

  • pepe

   Vaikeuksia luetun ymmärtämisellä? Ei sinun tarvitse kantaa myös puhelinta. Laite toimisi myös puhelimena lukee ihan selvällä suomen kielellä.

 3. Vili

  Voisi vaikka ostaa. Vaikuttaa lupaavalta.

  • Zaqqe

   Kyllä, tämä täydentäisi mainiosti Surface-sarjan. Kunhan toteutus vain on tälläkin kertaa riittävän laadukas. Kunnollista kynällä käytettävää muistikirjatablettia ei ole tällä hetkellä lainkaan markkinoilla. Jos sama laite vielä taittuu puhelinlinkokoon, niin ei voi enempää edes toivoa.

 4. Matti#2

  Mitä joutunut töissä win10 käyttämään, niin olisihan tuo ihan yhtä helvettiä.

  • Trigger

   Mikö siinä vaikea on, kerroppa tarkemmin

   • Robob

    Kerran kuussa päivitys panee Laitteen sekaisin. Kerran puolessa vuodessa päivitys pistää laitteen todella sekaisin. Laitteen tuki lopetetaan kahdessa vuodessa jonka jälkeen Microsoft vielä pissii varpaillesi ja sylkee päällesi. Laitteen valmistus lopetetaan alkuunsa koska se ei tuota tarpeeksi Nadellalle ja osakkeenomistajille rahaa. Koneen väkisin rikkovat pakkopäivitykset ovat helvetillinen tapa kohdella asiakkaita. Miksi ihmeessä joku haluaisi laitteen, jossa ei ole ohjelmia ja joka on erittäin huono puhelimena tai tietokoneena?

    • Zaqqe

     Hienostihan nuo W10-päivitykset ovat toimineet. Katastrofeja uutisoidaan paljon, mutta yhteenkään en ole luonnossa törmännyt, missään, ikinä. MS hylkää vanhat laitteet päivityksistä kuten kilpailijatkin. Ihan luonnollista kehitystä sekin. Jostain syystä ainoastaan MS saa siitä jatkuvasti shittiä. Isompi petos olisi pitää kaikki vanhat leikkuulaudat ikuisesti mukana. Sehän tarkoittaisi ettei käyttöjärjestelmä todellisuudessa kehittyisi.

    • pepe

     Ja tuo kaikki pätee myös Googlen ja Applen tuotteisiin. Yksikään noista kolmesta ei ole tehnyt yhtään täydellistä tuotetta. Niistä vain valitaan vain se itselleen sopivin. Itse käytän kaikkien kolmen tuotteita ja monesti olen toivonut että voisin yhdistää niistä jokaisesta parhaat puolet omaksi laitteeksi =).

     • Zaqqe

      Itse vaihdoin hiljan W10M-luurit Androidiin. Ehdottomasti hyviä vehkeitä, mutta loputtoman säätämisen kanssa menee välillä hermo. Voisin myös vaikka maksaa vähän, jotta saisin WP:n aloitusnäkymän sekä Android-luuriin, että iPadiin. Kaikilla on omat vahvuutensa ja Windowsia vastaan lietsottu uskonnollishurmoksellinen viha saa usein humoristisia piirteitä, mikäli pystyy itse suhtautumaan asiaan objektiivisesti. Tuo on valitettavasti tätä päivää vähän joka asiassa. W10 läppäreissä ja kilpailjoiden zydeemit muissa laitteissa, niin perspektiivi säilyy. Työluuriin kun vielä saisi Windowsin, niin elämä suorastaan hymyilisi. Peace!

Tuoreimmat jutut